banner

'Başarısız öğrenci harcını ödesin'




Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer'den, devlet tarafından ödenecek harçlara ilişkin ilginç öneri.

universite ogrenciBaşbakan Tayyip Erdoğan’ın, öğrenci harçlarının kaldırılacağı açıklamasına destek veren Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, ilginç bir öneri getirerek “Harçlar not sistemine dayandırılsın” dedi. Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya bir araya gelirken yaklaşık 4 milyon öğrenciyi ilgilendiren ve 1.1 milyar lira tutan öğrenci harçlarının, “tümden kaldırılıp kaldırılmayacağının” ele alındığı öğrenildi. Toplantıda harçların Hazine’den karşılanmasının öğrencinin başarısına bağlanabileceğinin de tartışılan seçeneklerden biri olduğunun öğrenilmesinin ardından “harçların koşulsuz kaldırılıp kaldırılmadığı” tartışması başladı.

‘Devlet zorlanmadan öder’

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncer, devlet tarafından ödenecek olan öğrenci harçlarının öğrencinin performansıyla ilişkilendirilmesi gerektiğini söyleyerek “Harçlar not sistemine dayandırılsın. İlk yıl devlet karşılasın. Başarılı öğrencinin harcını mezun olana kadar devlet ödesin. Ama not ortalaması düşerse, öğrenci kendi harcının bir kısmını ödemeye başlasın. Öğrencinin not ortalaması 2’nin atına düşerse mesela, o dönemden itibaren öğrenci harcının yüzde 20’sini kendisi ödesin, kalanı devlet ödesin” dedi. Tuncer, sınıfta kalan öğrencinin harcı ile ilgili olarak da “Sınıfta kalırsa da kusura bakmasın. Biz size olanak sunduk, kaldınız” denilmesi gerektiğini ifade etti.

(cumhuriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.