banner

Oturdukları için gözaltına alındılar!




Rektörlük önünde oturma eylemi yapan 31 öğrenci gözaltına alındı

Sınavlarda başarısız olup eğitimlerinin bir yıl uzatılmasını protesto etmek için Anadolu Ünivesitesi Rektörlüğü önünde oturma eylemi yapan 31 öğrenci gözaltına alındı.

Yunus Emre Kampüsü’ndeki Rektörlük binası önünde çadır kurmak isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Öğrenciler akşam saatlerinde tekrar rektörlük binası önüne gelip oturma eylemi başlattı. Bu sırada üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında arbede yaşadı. Çıkan olaylarda kolundan yaralanan bir öğrenci 112 ambulansıyla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

Olay yerine gelen çevik kuvvet şubesi polisleri öğrencilerin dağılmasını istedi. Polisin dağılma uyarılarına aldırmayan öğrenciler çevik kuvvet polisleri tarafından tek tek oturdukları yerden alınıp, polis araçlarına bindirildi. Gözaltına alınan öğrenciler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğü’ne götürüldü.

Arbede sırasında yaralanan 7 güvenlik görevlisinin de sağlık raporu almak amacıyla Yunus Emre Devlet Hastanesi’e gittikleri belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Öğrencilerin eylemleri sürüyor

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İngilizce hazırlık sınıfında eğitim gören ve dün akşam emniyet güçlerince gözaltına alındıktan sonra ifadelerine başvurulup serbest bırakılan 31 öğrenci, bugün tekrar üniversitede bir eylem yaptı. AÜ Yunus Emre Yerleşkesi’ndeki eylemde 31 öğrenciye, arkadaşları da destek verdi. Ellerinde, "Öğrenciler biçare, hazırlığa bir çare", "Baskılar bizi yıpratamaz", "Direne direne kazanacağız", "İşte demokratik üniversite" döviz ve pankartları taşıyan, öğrenciler, Rektörlük binasına doğru yürümeye başladı. Rektörlük binası önündeki merdivenlerde bekleyen özel güvenlik görevlileri, öğrencilerin binaya çıkmasına izin vermedi. Bu sırada, öğrenciler ve özel güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Binanın diğer merdivenlerden rektörlüğe ulaşan bir grup öğrenci, yine özel güvenlik görevliler tarafından engellenince kapıları yumrukladı. Grup, bina önünde oturarak, şarkı söyledi. Grup adına basın açıklaması yapan Mete Bahtiyar Karataş, tepkilerinin okullarındaki başarısızlığı ve buna karşı bir çözüm koyamayan üniversite yönetimine olduğunu söyledi. Grup, bir müddet oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.