2.5 milyon öğrenci eğitim-öğretime başlayacak
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 08 Eylül 2012 13:46 tarihinde oluşturuldu
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul'da 2,5 milyon civarında öğrencinin, 55 bin derslikte eğitim-öğretime başlayacağını belirterek, ''Bu yıl yeni sistem kapsamında liseler de zorunlu olduğu için öğrenci sayısında yüzde 30'luk artış olacak. Okullarımızda ek tedbirler aldık. Bu yıl eğitime 4 bin 900 yeni derslik kazandırıyoruz'' dedi.
İlköğretime başlayacaklar için 8 öneri
Yıldız, 10 Eylül Pazartesi günü, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretime başlayacağını hatırlatarak, İstanbul'da adrese dayalı kayıt sistemine göre okullarda 66 aydan itibaren birinci sınıfa gidecek 258 bin öğrenci gözüktüğünü, 60-66 ay arasında veli isteğine bağlı olarak gelebilecek 114 bin öğrenci bulunduğunu anlattı.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için okulların 1 hafta erken başlama amacını, çocuklara çevresel eğitim ortamlarını, öğretmenlerini tanıtmak olarak açıklayan Yıldız, ''Okulda, öğrencilere yönelik böyle bir çalışma yaparken, rehber öğretmenlerimiz ve okul idaresindeki arkadaşlarımız, uzman arkadaşlar tarafından da çocuklarını okula getiren velilere yönelik veli oryantasyon programı yapıyoruz'' dedi.
Yıldız, bu yıl ayrıca velileri, 4+4+4 sistemi konusunda da bilgilendireceklerini ve bu konudaki sorularını alacaklarını kaydetti.
Yıldız, ''Geçen yıl 1 milyon 600 bin civarında ilköğretim okullarında, 800 bine yakın ortaöğretimde öğrencimiz vardı. Bu yıl yeni sistem kapsamında liseler de zorunlu olduğu için öğrenci sayısında yüzde 30'luk artış olacak'' dedi.
Yıldız, İstanbul'da 1200 civarında ilkokul, 1200 civarında ortaokul ile toplamda 4 bin 500 okul bulunduğunu kaydederek, yeni öğretmen atamalarıyla İstanbul'a 6 bin öğretmen geldiğini söyledi.
Yıldız, bu yılki seçmeli derslerle İstanbul'da 110 bine yakın öğretmenin görev yapacağını ifade etti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Uzun bir yolculuğun yönünü tayin eden ilk adım; Hangi Üniversite Hangi Bölüm?
-
Üniversite yerleşme sürecinde doğru ve akıllı bir tercih stratejisi
-
Türkiye’den Finlandiya’ya Uzanan Öğrenme Köprüsü Kuruldu
-
‘Dijital vatandaşlık, eğitim sürecinin bir parçası haline getirilmelidir’
-
EĞİTİMDE ETKİ PLATFORMU KOLEKTİF BİR HAREKET BAŞLATIYOR
-
İTO Başkanı’ndan çağrı: Özel okullarda KDV % 1’e çekilsin
-
Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumuna 6 ülke ve 47 şehirden 3 bin kişi katıldı
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’


