banner

Cevap anahtarını cep telefonuna göndermişler




Adaylara SMS yoluyla cevap anahtarları göndererek haksız bir şekilde ehliyet almalarını sağlayan çete çökertildi. Olayla ilgili 23 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi ise tutuklandı. Çete lideri, KCK ana davasının sanığı çıktı

Cevap anahtarını cep telefonuna göndermişlerHakkâri, Van, Adana ve Mersin'deki eş zamanlı operasyonda, ehliyet sınavında doğru cevapları adayların cep telefonuna göndererek başarı göstermelerini sağladıkları gerekçesiyle 23 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada, çete lideri KCK ana davasının sanığı çıktı. Geçtiğimiz yıl gelen bir ihbar üzerine Hakkâri Emniyet Müdürlüğü, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla soruşturma başlattı. Teknik ve fiziki takipte, 15 Ağustos 2011'de ülke genelinde yapılan "Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları" sınavında Hakkari'de faaliyet gösteren Özel Emka MTSK, Özel Dursa MTSK ve Özel Yüksekova MTSK kurslarının organize bir şekilde 101 adaya SMS yoluyla cevap anahtarlarını gönderdiği, adayların da bu cevap anahtarlarını kullanarak sınavlarda başarı gösterdiği tespit edildi. Bunun üzerine, aynı yıl 22 Ekim'de yapılan "Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları" sınavında tedbir alındı. Sınavda hile yapan çeteye yönelik teknik ve fiziki takiplerin ardından Hakkâri Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde Hakkâri, Van, Adana ve Mersin'de 50 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, aralarında sürücü kursu sahipleri, yöneticileri ve bazı çalışanlarının da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

HABER SİTESİ SAHİBİ

164 adet sahte belge bulunan öğrenci dosyası, 21 adet SMS gönderilmesi için kullanılan cep telefonu, 80 adet başka şahıslara ait fotoğraf, 170 adet sahte diploma, 8 adet başkaca şahıslara ait adli sicil kaydı ve sağlık raporları, 6 adet yüksek miktarlarda başkaca şahıslara ait imzalı senetler, 2 adet başkaca resmi kurum müdürleri adına yapılmış sahte kaşe ele geçirildi. Yüksekova kurs ve yuksekovahaber. com sitesinin sahibi Necip Çapraz, Emka sahibi M.S. ve Dursa sahibi Ş.D.'nin de aralarında olduğu şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurdukları, Örgüt Faaliyetleri Kapsamında Resmi Belgede Sahtecilik, Özel Belgede Sahtecilik" suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturmada Çapraz'ın çetenin organizasyon lideri, M.S.'nin ise yardımcısı olduğu tespit edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden KCK ana davasının tutuksuz sanığı olan Çapraz'ın bölücü örgütün yönlendirmesi ve desteğiyle çeteyi yönettiği öne sürüldü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.