banner

Sahte belgelerle sınav düzenleyen şebeke çökertildi




Özel bir meslek eğitim merkezinde sahte belgelerle sınav düzenledikleri, kursa devam etmeyen kişileri kursa katılmış gibi gösterdikleri ya da yerlerine başkalarını sokarak mesleki belge verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi. 

Sahte belgelerle sınav düzenleyen şebeke çökertildiAntalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kursa devam etmeyen kişileri kursa katılmış gibi gösteren ya da yerlerine başkalarını soktukları öne sürülen suç örgütüne yönelik Antalya ile 18 farklı ildeki operasyon kapsamında gözaltında bulunan meslek eğitim merkezinin sahibi O.Ö. ile merkez müdürü Y.B.Ö. ve 7 öğretmenin ifadeleri tamamlandı.

Zanlılar, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında resmi ve özel belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık, rüşvet" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. 

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 60 kişiden 51'i, emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakılmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.