banner

Kılıçdaroğlu’ndan Cumhuriyet Mitingi açıklaması




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dün Ulus Meydanı'ndaki kutlamalara değindi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meydandakilere ilişkin eleştirilerine, "80 yaşında kadın. 8, 9 yaşında çocuklar. Cumhuriyet Bayramlarını kutluyorlar..Kendisine göre her şey legal, bağımsızlık, özgürlük isteyenler, cumhuriyet, demokrasi isteyenler illegal" sözleriyle karşılık verdi.

Senin giremediğin yere ben gidiyorum

Başbakan Erdoğan'ın kendisine, ''1. Meclis'in bahçesine cebren ve hile ile girdiği'' eleştirisini getirdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, ''Meclis'in bahçesine gitmek ne zaman cebir ve şiddeti gerektirir. Senin giremediğin yere ben gidiyorum'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İstedikleri kadar gelsinler, coplarıyla gelsinler, panzerleriyle gelsinler, tanklarıyla, toplarıyla gelsinler, askerleriyle gelsinler. Zalimin zulmüne ortak olmayacağız. Zalimin yanında durmayacağız. CHP demek mazlumun yanında duran parti demektir.''

Bayram kutlamak ne zamandan beri yasak

Ulus Meydanı'nda çok sayıda insanın toplandığını ve tek ortak paydalarının Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Taşkınlık yapmadılar, kimsenin üzerinde baskı kurmadılar, cam kırmadılar, çerçeve indirmedin sadece polislere 'yolumuzu açın biz bayram kutlamak' istiyoruz dediler. Bayram kutlamak ne zamandan beri yasak'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.