banner

Okul müdüründen bütün sınıfa sıra dayağı




Erzurum’da bir lisede okul müdürü yaramazlık yapan 30 öğrenciyi sıra dayağından geçirdi. Sopayla dövüldüklerini öne sürerek şikâyetçi olmak isteyen öğrencileri, velileri engelledi

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi 3'üncü sınıf öğrencileri, iddiaya göre dün derste yaramazlık yapınca okul müdürü Şerafettin Aydoğdu tarafından sıra dayağına çekildi. Palandöken Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçip darp raporu alan öğrenciler, "Ders başladıktan bir süre sonra sınıfta ki birkaç arkadaş yaramazlık yapmaya başladı. Ders esnasında yerlerinden kalkıp dersi bölmeye çalıştılar. Öğretmen engel olmak istedi ancak başarılı olamadı ve tüm sınıfı okul müdürüne şikayet etti. Okul müdürü, sınıftaki tüm öğrencileri odasına çağırdı. Odada bir süre bizimle konuşan müdür, yaramazlık yapan arkadaşların ters tavırlarına sinirlendi ve bizi sıra dayağına çekti" dediler. Aldıkları raporlarla polis merkezine giden öğrenciler, dövüldükleri gerekçesiyle okul müdüründen şikâyetçi olmak istedi. Ancak velileri izin vermedi. Öğrencilerin dersi kırmak için böyle bir davranışta bulunduklarını söyleyen veliler, müdürden şikayetçi olmalarını gerektirecek bir durumun olmadığını ve çocuklarının okula devam edeceklerini söylediler.

'CETVELLE VURDUM'

Şikâyetçi olunmaması nedeniyle, hakkında işlem yapılmayan okul müdürü Aydoğdu ise SABAH'a, "Sınıfta yaramazlık yaparak dersi kaynatmışlar. Öğretmenlerinin sözünü dinlemeyince konu bana intikal ettirildi. Ben de öğrencileri odama çağırdım. Neden yaramazlık yaptıklarını sorduğumda, bana da karşı gelip ters cevap verdiler. Ben de elimde bulunan cetvelle sırtlarına ve omuzlarına hafifçe vurdum. Sopayla vurduğum yalan. Öğrenciler olayı abartıyorlar. Şu an tekrar derse girdiler, sağlık durumlarında da herhangi bir sıkıntı yok. Olayı abartıp dersten kaytarmak istediler" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.