banner

Okullarda başörtüsü artık serbest




Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde kılık kıyafeti düzenleyen yeni yönetmeliğine göre okullarda başörtüsü yasağı resmen kalkmış oldu

İlk, orta ve liselere kıyafet serbestisi getirildi. Buna göre öğrenciler bazı okullar dışında tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. İmam hatiplerde de başörtüsü serbest bırakıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliği değişti.

Yeni yönetmeliğe göre, öğrenciler, okul ve sınıflarda tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Ayrıca kız öğrencilere, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtme serbestisi de getirildi.

İşte MEB’in yeni kıyafet uygulamasının detayları

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.