banner

Time Dergisi ‘Yılın Kişisi’ni açıkladı




Time dergisinin her yıl düzenlediği yılın kişisi anketi sonuçları açıklandı. Dergi, 2012 yılının kişisi olarak, ikinci dönem için tekrar seçilen ABD Başkanı Barack Obama'yı seçti.

Dergi "Yeni Amerika'nın mimarı" başlığıyla yılın kişisini duyurduğu özel sayısında Obama'nın birçok yönden "yeni Amerika"nın 21. yüzyıldaki yüzü olduğunu belirtti.

Obama'nın siyasi bir figür olmaktan öte kültürel bir figür olduğu vurgulanarak, eşcinsellerin evlenmesine ve yasal izni olmayan göçmenlerin çalışmasına hoşgörüyle baktığı kaydedildi.

Haberde, Obama'nın işsizlik oranının yüksekliğine karşı önemli bir oy oranıyla tekrar seçildiğine işaret edilerek, "Biz tarihi ve demografik bir değişim döneminin içindeyiz. Obama bu değişimin hem sembolü hem de bazı yönlerden bu yeni Amerika'nın mimarı" ifadeleri kullanıldı.

Dergi, Pakistanlı kızların okula gidebilmesi için yapılan çalışmaların öncüsü Malala Yusufzay, Apple şirketinin üst yöneticisi Tim Cook, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve bilim adamı Fabiola Gianotti'yi de yılın kişileri arasında gösterdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.