banner

Türk Eğitim-Sen Başkanı 30 bin atama için net konuştu




Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Bakanlık atamama konusunda ne kadar inatçıysa, biz de öğretmen ataması yapılması konusunda bir o kadar kararlıyız'' dedi.

Türk Eğitim-Sen farklı illerden gelen ataması yapılmayan öğretmen adaylarıyla birlikte Şubat'ta 30 bin öğretmen atama talebiyle Abdi İpekçi Parkı'nda miting düzenledi.

Sendika yöneticilerinin ve öğretmen adayları, Toros Sokak'tan sloganlar eşliğinde yürüyerek Abdi İpekçi Parkı'na geldi. Grup burada 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

Koncuk, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar ataması yapılmadığı için 36 öğretmenin intihar ettiğini iddia ederek, onlara sistemin yaşam hakkı tanımadığını söyledi. 10 yılda 317 bin öğretmen alındığının söylendiğini ancak 2003 yılından 31 Ağustos 2011 tarihine kadar 157 bin 153 öğretmenin başka kurumlara geçme, istifa ya da emeklilik nedeniyle ayrıldığınının dillendirilmediğini savunan Koncuk, AK Parti'nin iktidara geldiğinde ataması yapılmayan öğretmen sayısının 72 bin olduğunu, bugün ise bu sayının 10 yılda yaklaşık 5 kat artarak 350 bine ulaştığını öne sürdü.

Bugüne kadar ataması yapılmayan öğretmenlerle birlikte onlarca eylem yaptıklarını ve mücadelerinin ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğini kaydeden Koncuk, ''Bakanlık atamama konusunda ne kadar inatçıysa, biz de öğretmen ataması yapılması konusunda bir o kadar kararlıyız'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ücretli öğretmen sayısının 13 bin olduğunu açıkladığını ancak sendikalarının Mart ayında yaptığı araştırma ise bu sayının 63 bin 821 olduğunun tespit edildiğini hatırlatan Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu süreçte sadece bir kez öğretmen ataması yapılmıştı. Dolayısıyla ücretli öğretmen sayısının, bu kadar kısa sürede, bu kadar fazla düşmesi soru işaretlerine yol açtı. Bunun üzerine sendikamız, Türkiye'de ücretli öğretmen sayısını tespit edebilmek amacıyla yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Şu ana kadar 64 il Valiliğinden ücretli öğretmen sayıları elimize ulaştı. Ancak bu rakamlar, Dinçer'in verdiği 13 bin rakamıyla çelişmektedir.''

4+4+4 sisteminin 100 bin öğretmen ihtiyacı daha doğurduğunu savunan Koncuk, 2013 yılında Şubat ayında en az 30 bin, Ağustos ayında da 70 bin olmak üzere asgari 100 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini söyledi.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir ise konuşmasında, öğretmen adaylarının haklı taleplerinin yanında olacaklarını ifade ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın atama sözü verdiğini ve bu sözü yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya'nın da katıldığı mitingde, öğretmen adayları çeşitli gösteriler yaptı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.