Bakan Dinçer’den Şubat ataması açıklaması
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 04 Ocak 2013 11:22 tarihinde oluşturuldu
Şubat'ta öğretmen ataması yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları, 2013 Ağustos öğretmen ataması
“Ağustosa kadar öğretmen ataması yok”
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şubat’ta öğretmen atamasına ilişkin açıklama yaptı
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şubat’ta öğretmen atamasına ilişkin yaptığı açıklamada Ağustos ayından önce atama yapılmayacağını belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,''Temmuz ayında öğretmenler için 15 branşta alan sınavı yapacağız. Sınavdan sonra öğretmen seçimine yönelik uygulamamızı gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla ağustos ayına kadar atamamız olmayacak.'' Açıklamasında bulundu.
Bakan Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarında ''Şubat ataması'' diye bir atamanın söz konusu olmadığını belirterek, ''652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlıkta atamalar ve yer değiştirmelerin yılda bir kez yapılacağı kanuna bağlandı. Dolayısıyla biz bunları yılda bir kez Ağustos ayında yapmayı planlıyoruz'' diye konuştu.
Dinçer'den 'Şubatçılar'a mesaj
Dinçer, Şubat ayında atama bekleyen eğitim fakültesi mezunlarının bulunduğunu, onların içerisinden başka bir grubun da ''Şubat ataması'' talebiyle meseleyi gündemde tutmaya çalıştığını bildirdi.
Kendi mesleğini en iyi bilenler seçilecek
Temmuz ayında artık öğretmenleri alırken kendi mesleğini daha iyi bilenler arasından seçim yapılacağını ifade eden Dinçer, bu amaçla alan sınavı yapılacağını, öğretmen adaylarının bu alan sınavına girmeden, ellerindeki KPSS belgeleriyle Şubat ayında son kez atama yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.
Herkesin daha nitelikli öğretmen seçimi konusunda talepte bulunduğuna dikkati çeken Dinçer, ''Daha nitelikli öğretmen talebinde bulunuyorken, alan sınavı da yapmayı planlamışken, Şubat ayında atamayı bekliyor olmak ve dile getirmek, bence önceki isteklerle çelişiyor. Temmuz ayında 15 alanda öğretmenler için alan sınavı yapacağız. Alan sınavından sonra öğretmen seçimine yönelik uygulamamızı gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla da Ağustos ayına kadar atamamız olmayacak'' dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı'na verilecek kadronun ihtiyacı karşılamayacağını belirten Dinçer, şunları kaydetti:
''Kaldı ki hazırlıklar belki Şubat ayına bile yetişmeyecek. İstediğimiz kadronun ihtiyacımıza cevap verecek sayıda olabilmesi için belki Haziran ayına doğru yeni bir kanun çıkarmak gerekecek. Daha fazla öğretmen ihtiyacı için talepte bulunuyoruz. Bu talebimizin karşılanması için de Ağustos ayına kadar gerekli hazırlıklarımızı yapacağız.''
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu
-
Ebeveynler için Maarif Modeli