Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül Üniversiteleri geliyor
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 01 Mart 2012 09:50 tarihinde oluşturuldu
Milli eğitim alt komisyonu'nda görüşülen teklifle Rize Üniversitesi’nin isminin Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi’nin isminin ise Abdullah Gül Üniversitesi olarak değiştirilmesi bugün karara bağlanacak.Yeni önergeyle bunların yanı sıra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin adının Bülent Ecevit Üniversitesi, Konya Üniversitesi’nin adının ise Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesine karar verildi.
MHP’li Yeniçeri düzenlemeye “Yaşayan insanların isimlerinin verilmesi yanlış. Bu okullara MHP’li de, CHP’li de gidiyor. Her gittiğinde bir parti simgesi görecektir” diye karşı çıktı. CHP’li Serter, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın isimlerinin verilmesiyle ilgili teklif maddesi görüşülürken “Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Bunlara muhalefet etmek umutsuz bir durum” diyerek şerh koymadı. Böylece bu isim değişikliklerine onay vermiş oldu. Serter, bu kez teklife Erbakan Üniversitesi kurulması eklemesi yapılmak istenince, “Sabrımızı zorlamayın. Bari bir es, verin ara verin” diye tepki gösterdi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu