Lislerde 'rapor' dökümü başladı!
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 20 Şubat 2013 09:32 tarihinde oluşturuldu
YGS sınavına bir ay kala öğrencileri rapor telaşı aldı, şimdiden sınıflar boşalmaya başladı.
YGS’ye yaklaşık bir ay kala lise son sınıf öğrencilerinde ‘rapor’ telaşı başladı ve sınıflar boşaldı. Öğrenciler sağlık kuruluşlarından 350 TL’ye kadar rapor alıyor
Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) yaklaşık bir ay kaldı. 24 Mart Pazar günü yapılacak sınava hazırlanan lise son sınıf öğrencileri rapor alarak okul yerine dershanelere gitmeye başladı. Eğitimciler lise son sınıfta öğrenci bulmakta zorlandıklarını kaydederek, “Öğrenciler sahte rapor peşine düştüler” diyor. İki yıl önce dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş (Çubukçu), YGS öncesinde yayımladığı genelgede öğrencilerin “velilerinden dilekçe getirerek izinli sayılmalarını” sağlamıştı. Ancak eski Bakan Ömer Dinçer, bu genelgenin kaldırıldığını açıklamış ama rapor alınmaya devam edilmişti. Bu yıl ise yeni Bakan Nabi Avcı’nın nasıl yol izleyeceği merak konusu. Eğitim İş Sendikası’nın Özlük Hukuk Komisyonu yetkilisi Maksut Balmuk, 350 TL’ye kadar sahte rapor almanın mümkün olduğunu söyleyerek, “Öğrenci devamsızlıklarını kullandıktan sonra da rapor peşine düşüyor. Onları sahte rapor peşinde koşturmaktansa velisinden dilekçeyle izinli sayılması daha ahlaki” diyor. Öğrencilerin yılda 20 günü özürsüz 20 günü özürlü (raporlu) toplam 40 gün devamsızlık hakkı var.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu