‘Biz dindarlar ve sizler’ sözü komisyonu gerdi!
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Perşembe, 08 Mart 2012 11:28 tarihinde oluşturuldu
12 yıllık zorunlu eğitimin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu'nda AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın 'biz dindarlar ve sizler' ifadesine CHP'li vekiller tepki gösterdi.TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Teklifin 2. maddesinin görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın, 'Biz dindarlar ve sizler' ifadesini kullanması CHP'li milletvekillerinin sert tepkisine neden oldu. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve CHP Isparta Ali Haydar Öner başta olmak üzere CHP'liler, "Bize dinsiz diyemezsiniz, bu ifadeyle toplumu ayrıştırıyorsunuz"
dedi. Masalara vuran CHP'li vekiller Uçma'nın sözlerini geri almasın ve özür dilemesini istediler. Bu sırada Komisyon Başkanı Nabi Avcı araya girerek tarafları sükunete çağırdı. Bu sırada Avcı, 2. madde üzerine verilen önergeyi okutarak oylattı. Kabul edilen önergeyle 8 yıllık kesintisiz eğitimle kullanılmaya başlanan 'ilköğretim' kavramı kaldırılarak, ilkokul ve ortaokul kavramları yeniden getirildi. Oylamanın ardından toplantıya ara verildi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu