Milli Eğitim Bakanları için bir performans kriteri
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cumartesi, 13 Nisan 2013 10:36 tarihinde oluşturuldu
İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın performans değerlendirmesini yaptı. Berkan Milli Eğitim Bakanları için “YGS’nin yapıldığı gün onlar da ofislerinde ‘Acaba çocuklar ne yapıyor’ diyerek ter dökmeli." dedi.
İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın performans değerlendirmesini yaptı. Berkan, Bakanlığın performansını anlamak için büyük veri setlerine vs bakmaya gerek olmadığını, ülkedeki dershane endüstrisinin büyüklüğü ve yaygınlığına bakarak da bunun kolaylıkla anlaşılacağının mümkün olduğunu belirtti. YGS sonuçlarına göre yaptığı performans değerlendirmesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın iyi bir performans göstermediğini rakamlarla açıkladı.
Berkan Milli Eğitim Bakanlığı için şunu önerdi;
“YGS’nin yapıldığı gün onlar da ofislerinde ‘Acaba çocuklar ne yapıyor’ diyerek ter dökmeli.
Bu olmadıkça, bizim bakanlarımız bina yapmakla, atama yapmakla, atanmayan öğretmenlerin sorunlarını çözmekle övünür dururlar, o kadar.”
İsmet Berkan’ın bugünkü yazısı;
ÇOCUKLARIMIZI 5.5-6 yaşındayken Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ediyoruz; 12 yıl sonra, yani 17-18 yaşında da geri alıyoruz.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
3 ve 4. Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumları kapılarını açmaya hazırlanıyor
-
‘Kadın eğitimcilerin liderlik ettikleri okullarda başarı oranları artış gösteriyor’
-
‘Geleceğin eğitiminde kadınlar sistemin şekillendiricileri ve dönüştürücüleri olacak’
-
‘Bakanlığın destekleyici politikalarıyla eğitimde kadın yönetici sayısı artıyor’
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrıldı
-
Final 45. yılında eğitimin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor
-
DAS Akademie, insan kaynakları uygulamaları ile fark yaratıyor!
-
Özel okullarımızın sesi duyulmalı, haklı taleplerimiz değerlendirilmeli!
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu