banner

Kız çocuklarını okullaşmasına 16 milyon Euro’luk destek




Kız çocuklarının ortaöğretime devamının sağlanması amacıyla yeni bir proje hayata geçiyor.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği fonlarından 16 milyon Euro bütçe alan 'Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi' 16 ilde pilot olarak başlayacak. Kızların ortaöğretime kayıt oranı yüzde 50'nin altında olan iller ile meslek liseleri projede öncelikli olacak. Projenin tanıtımını yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, projenin hedef grupları arasında özellikle ilk ve ortaöğretim düzeyindeki kız çocukları, okulu terk etmiş veya terk etme riski olanlar, eğitime erişimi kültürel, maddi veya ailevi nedenlerle engellenenler, özellikle psikolojik rehberlik ve danışmanlıktan sorumlu olan öğretmenler ve ilgili paydaşlar bulunduğunu belirtti. Dinçer, ilk etapta belirlenen 16 ilde kızların okuldan ayrılma ve okula gitmeme nedenlerinin araştırılması, tedbirlerin alınması, terk oranının azaltılması ve okullulaşma oranının izlenmesine yönelik olarak detaylı bir araştırma yapılacağını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.