Bakan Avcı'dan öğretmen ve velilere ‘Gezi’ uyarısı
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Çarşamba, 05 Haziran 2013 08:28 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerinin sokak gösterilerine katılmamaları için öğretmenleri, okul yöneticilerini, anne ve babaları uyardı.
Avcı, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtladı.
Avcı, yeterli oranda kullanım ve doluluk oranlarını sağlayamayan, faaliyetini sürdürme yeterliliğini taşımayan 101 öğretmen eviyle, konaklama kapasitesi bulunmayan 88 öğretmen lokalinin, diğer eğitim ve öğretim alanlarında, daha etkin, verimli kullanılması, bu kurumlarda görevli eğitim çalışanlarının mesleki yabancılaşmasının önlenmesi amacıyla kapatıldığını belirtti. Avcı, 1 Şubat 2013 tarihi itibariyle öğretmenevlerinin kapatılmasına yönelik herhangi bir çalışma bulunmadığını kaydetti.
Bütçe kanunlarının verdiği yetkinin yanı sıra Bakanlar Kurulu'nda, bakanlığına tahsis edilen, Maliye Bakanlığı'nca kullanım izni verilen toplam öğretmen kadrolarının, illerin öğretmen ihtiyacı dikkate alınarak, il milli eğitim müdürlüklerine dağıtıldığını anımsatan Avcı, il milli eğitim müdürlüklerinin de illerine ayrılan kontenjan ölçüsünde atama yapılacak alanlar ve istihdam edilecek eğitim kurumlarının belirlediğini söyledi. Belirlenen bu eğitim kurumlarının, atama döneminde sisteme yansıtıldığını, atanacak öğretmen adaylarını tercihine sunulduğunu anlatan Avcı, 2013'te bakanlığının kullanım izni verilecek öğretmen kadrolarından ihtiyaç doğrultusunda kontenjanı belirlenecek illere alanlar bazında ilgili mevzuata göre atamaların gerçekleştirileceğini vurguladı.
Avcı, 7 Mayıs 2013 itibariyle bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında bilişim teknojileri alanında 13 bin 285 norm kadroya karşılık, 13 bin 189 öğretmenin görev yaptığını ifade etti. Avcı, bu alanda ülke genelinde norm fazlası öğretmen bulunmadığını belirtti.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Hayat Boyu Eğitim ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Avcı, 8 Kasım 2012 itibariyle 22 bin 347 engelli vatandaşın halk eğitim merkezlerinin açtığı kurs ve kurs dışı etkinliklerden yararlandığını bildirdi.
Avcı, aile birlikteliğinin güçlendirilmesine yönelik olarak 2013-214 yıllarında 81 ilde, 10 bin kişiye yetişkin eğitim seminerleri verilmesinin planlandığını kaydetti.
Yurtdışında burslu 2 bin 462 öğrenci öğrenim görüyor
Bakan Avcı, "1416 sayılı kanun ve buna bağlı yönetmelik çerçevesinde bakanlığımız adına resmi burslu statüde yurt dışına gönderilecek öğrenciler için 2013'te 200 milyon lira ödenek tahsis edildi. Halen yurt dışında 2 bin 462 öğrenci öğrenim görmektedir" dedi.
Avcı, öğrencilerin okula aidiyet duygularını artırmak amacıyla geziler düzenlediklerini ve ev ziyaretleri yaptıklarını söyledi.
Beden eğitimi öğretmeni sayısının 26 bin 924, ihtiyacın ise 6 bin 142 olduğunu açıklayan Avcı, terör örgütünce 14'ü kadrdolu, 1'i ücretli olmak üzere 15 kişinin kaçırıldığını ve daha sonra serbest bırakıldığını kaydetti.
"Yardımlarınızı rica ediyorum"
Bakan Avcı, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülke geneline yayılan protestolar ile ilgili olarak da şunları söyledi:
"İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin sokak gösterilerine katılmamaları konusunda öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi, anne ve babaları uyarmak istiyorum. Şiddet içermeyen toplantı, yürüyüş ve gösteriler şüphesiz, demokrasinin gereğidir. Küçük çocukları, barışcı bile olsa sokak gösterilerinin dışında tutmak için özen göstermeliyiz. Hiç bir milletvekili, siyasetçi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bu gösterilere karıştırılmasını, hatta yönlendirilmesini onaylamayacaktır. Ben siyasetçilerden, Milli Eğitim Bakanı olarak, çocuklarımızı şiddet içermeyen sokak gösterilerinden, hareketlerinden uzak tutmak için yardımlarınızı rica ediyorum."
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, daha sonra birleşimi, yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
YETEV ve Boğaziçi Üniversitesi Montessori Eğitiminde öğretmenlere yeni kapılar açacak
-
Eğitimin farklı ‘SES’leri Antalya’da buluştu
-
Ebeveynler için Maarif Modeli
-
11. YILIN EĞİTİMDE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
Nida Koç Akademi Gelişim Odaklı Model ile eğitim sektörüne güç katıyor
-
Eğitimde Güçlü Stratejik İletişim: Halkla ilişkiler ve kurumsal iletişim ile marka değeriniz nasıl yükselir?
-
'Özel okulların yaklaşık %50 kapasitesi atıl durumda olacak'
-
İbrahim Taşel Ortaokulunun açılışını Bakan Yusuf Tekin yaptı
-
‘Okul standartları gelecekte global ölçekte değerlendirilecek’
-
Bakan Yusuf Tekin’den TÜSİAD konferansında 12 zor soru