banner

Çin, mesleki eğitimdeki öğrenci sayısını 38 milyona çıkaracak




Çin hükümeti, 2020'ye kadar mesleki eğitim kurumlarındaki toplam öğrenci sayısını 38 milyona çıkarmayı planlıyor.

Şinhua ajansının haberine göre, Eğitim Bakanlığı’na bağlı Mesleki Eğitim Bölümü Başkanı Ge Daokai, dünyanın en fazla mesleki eğitim kurumuna sahip olan Çin'de bir çok okulun kötü yönetim, gelişmemiş altyapı, sınırlı yatırım ve öğretmen kadrosu eksikliği gibi sorunlar yaşadığına işaret etti. 

Hükümetin mesleki eğitim alanında daha etkili bir sistem kurarak gençlerin iş gücüne katılımını ve mesleki becerilerini artırmayı hedeflediğini belirten Ge, "Yoğun iş gücü sanayisinden, teknoloji ağırlıklı sanayiye doğru yeniden yapılandırılan Çin ekonomisinin kalifiye iş gücüne daha fazla ihtiyacı var" dedi.  

Yeni düzenleme kapsamında, işletmelerden meslek okullarına yapılan bağışlar vergiye tabi olmayacak ve özel meslek okulları bankalardan öncelikli kredi çekebilecek.

Mesleki eğitimin klasik okullarda öğrenim gören, ancak not ortalamaları düşük olan öğrenciler için iyi bir alternatif oluşturacak şekilde kalitesini iyileştirmeye ve halkın bu tür okullara yönelik  bakış açılarını değiştirmeye çalışan Çin hükümeti, mesleki eğitim gören öğrenci sayısını 2020'de 38 milyona yükseltmeyi amaçlıyor. 

Çin'de halihazırda 29 milyon öğrenci, 13 bin 600 meslek lisesi ve meslek yüksek okulunda eğitim görüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.