banner

NASA yeni Dünya fotoğraflarını yayınladı




NASA, Dünya'nın, Ay'ın ufku üzerinden yükselişini gösteren, Ay yüzeyinden çekilmiş en yüksek çözünürlükteki görüntülerini yayınladı.

 

nasa_dunyaAmerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Dünya'nın, Ay'ın ufku üzerinden yükselişini gösteren, Ay yüzeyinden çekilmiş en yüksek çözünürlükteki görüntülerini yayınladı.

 

NASA'nın web sitesinde yer alan açıklamada, yeni Dünya görüntüsünün, 7 Aralık 1972'de Apollo 17 uzay aracının 29 bin kilometre mesafeden çektiği ve Dünya'yı bütün olarak gösteren ünlü Mavi Bilye (Blue Marble) fotoğrafını çağrıştırdığı belirtildi.

 

Dünya'nın yeni görüntüsünde, sağ üst köşede Sahra Çölü, hemen yanında Suudi Arabistan, solda da Atlas ve Pasifik Okyanusları görülüyor.

 

LRO uzay aracı, 18 Haziran 2009'dan beri Ay'da araştırma yapıyor.

 

Dünya'nın yeni görüntülerine NASA'nın internet sitesinden ulaşılabiliyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.