banner

SpaceX bu kez başardı




Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX'in "Falcon 9" roketi, taşıdığı 11 küçük uyduyu yörüngeye yerleştirdikten sonra Dünya'ya başarıyla döndü.

spacexSpaceX'ten yapılan açıklamada ilk kez insansız bir roketin Florida'daki Cape Canaveral üssüne dikey iniş yaptığı belirtildi. 

Şirketin kurucusu Elon Musk, yaz aylarındaki kazanın ardından büyük bir başarı olarak nitelediği roketin dönüşünü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan gönderdiği "Tekrar hoş geldin bebek!" mesajıyla kutladı.  

Musk, gazetecilere yaptığı açıklamada da "Bu devrim niteliğinde bir an. Şimdiye kadar hiç kimse, bir roketi dikey olarak üsse döndürmeyi başaramamıştı. Gözlerime inanamadım" ifadelerini kullandı.

Roketin başarısı, SpaceX'in California eyaletine bağlı Hawthorne'daki merkezinde de büyük sevinç yarattı. SpaceX çalışanları, Falcon 9'un inişini sevinç çığlıkları atarak izledi.  

SpaceX'in 28 Haziran'da Uluslararası Uzay İstasyonu'na malzeme taşıması için fırlattığı Falcon 9 roketi havada infilak etmişti. 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay mekiklerinin 2011'de emekliye ayrılmasının ardından UUİ'ye ikmal için SpaceX  şirketiyle anlaşmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.