banner

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan




Yurt dışında eğitimin en pahalı adresi yıllık 38 bin dolar ile Amerika, en ucuzu ise 4 bin 500 dolarla Kazakistan oldu.

 

abd_egitimYurt dışı eğitim fuarları düzenleyen Akare'nin 38 ülkedeki üniversite eğitimi, konaklama ve yaşam masraflarını ele aldığı "Yurtdışında Eğitimin Maliyeti Araştırması"na göre, yurt dışında eğitimin en pahalı olduğu ülke ABD olarak belirlendi.
Yıllık eğitim ücreti, konaklama ve yaşam masrafları dahil edildiğinde üniversite eğitiminin yıllık 38 bin doları bulduğu ABD'yi, 34 bin dolar ile Kanada, 27 bin dolar ile İsviçre ve 25 bin 500 dolar ile Avustralya takip ediyor.
Araştırmaya göre, ABD'de devlet üniversitelerinin yıllık ücreti 23 bin dolardan, bir öğrencinin konaklama ve yaşam masrafları ise 15 bin dolardan başlıyor. Kanada'da üniversite için minimum 20 bin dolar, konaklama ve yaşam masrafları için de ortalama 14 bin dolar harcanıyor. İsviçre'de üniversite ücretleri yıllık 7 bin dolardan, konaklama ve yaşam masrafları 20 bin dolardan başlarken, Avustralya'da üniversite ücretleri 12 bin dolar, konaklama ve yaşam masrafları ise 13 bin 500 dolar olarak hesaplandı. 

 

 Kazakistan'da bir yıllık üniversite eğitiminin maliyeti 4 bin 500 dolar 

 

Araştırmaya göre, yurt dışında üniversite okumanın en ucuz adresi 4 bin 500 dolar ile Kazakistan olarak belirlendi. Devlet üniversitesinde yıllık eğitim ücretinin 500 dolardan başladığı Kazakistan'da, bir öğrencinin konaklama ve yaşam gideri ise 4 bin doları buluyor.
Kazakistan'ı 6 bin dolarla Bosna Hersek, 7 bin 500 dolarla Gürcistan ve Ukrayna, 8 bin dolarla da Rusya takip ediyor.
Yıllık üniversite ücreti Bosna Hersek'te bin, Gürcistan ve Ukrayna'da ise 2 bin 500 dolardan başlarken, söz konusu ülkelerde üniversite eğitimi düşünen öğrencilerin konaklama ve yaşam masrafları için yıllık 5 bin doları gözden çıkarması gerekiyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.