banner

Coğrafya Öğretmenliği başvurusu 1 Ekim'de başlıyor




Coğrafya Öğretmenliği için atama süreci netleşti. Buna göre, Coğrafya Öğretmenliği için 1-7 Ekim tarihleri arasında 321 ilk atama, 3 yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama olarak toplam 324 kontenjana atama yapılacak başvurular alınacak.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 2015 KPSS Öğretmenlik Alan Testi Coğrafya Öğretmenliği Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan sorularla ilgili açılan davanın sonuçlandığını belirterek, atamalar için başvuruların bayram sonrası alınacağını söylemişti.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin duyuru yayınladı. Yazılı açıklamaya göre başvurular, 1-7 Ekim tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 9 Ekim’de açıklanacak.

MEB’den yapılan yazılı açıklama şöyledir;

2015 Yılı Öğretmenlik alan sınavına karşı açılan dava kapsamında yargılama sürecinde bulunan “Coğrafya” ve “Sosyal Bilgiler” alan öğretmenliklerine yargılama sonucunda verilen karar doğrultusunda atama yapılmak üzere daha sonra belirlenecek tarihte başvuru alınacağı daha önce ifade edilmiştir.

Buna göre Coğrafya öğretmenliği için 01/09/2015 tarihli ve 865744 sayılı yazı eki duyuru çerçevesinde 01/10/2015- 07/10/2015 tarihleri arasında 321 ilk atama, 3 yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama olarak toplam 324 kontenjana atama yapılmak üzere Valiliklerce başvuru alınacaktır.

Atamalar, 09/10/2015 tarihinde sonuçlandırılacaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.