banner

2 çocuk annesi öğretmenlik hayalini gerçekleştirecek




Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yaşayan ve ailesi karşı çıktığı için öğrenimine devam edemeyen 2 çocuk annesi Belkıs Akıncı, Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünü kazandı.

belkis akinciAdıyaman'ın Kahta ilçesinde liseyi birincilikle bitirmesine rağmen ailesi karşı çıktığı için üniversiteye devam edemeyen ve daha sonra evlendirilen 2 çocuk annesi Belkıs Akıncı (27), kurduğu öğretmenlik hayalini gerçekleştirebilecek.

Hayalini gerçekleştirmek için çevresinden temin ettiği kitaplarla üniversite sınavına hazırlanan Akıncı,  Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünü kazandı.

Her hafta eğitimi için Adıyaman'a giden Akıncı şunları kaydetti: 

"Üniversite hayalim çok çabuk sona erdi. Oysa öğretmen olmayı çok istiyordum. Üstelik hemen evlendirildim. Yapacak bir şeyim yoktu, kaderime razı gelmiştim. Sonra evliliğimden 2 çocuğum oldu. Bir süre çocuklarımla ilgilendim ama aklım hep üniversite sınavlarındaydı. Eşimle konuştum ve beni destekledi. Bu yıl sınava girerek öğretmenliği kazandım."

Eğitimden uzaklaştırılan kızlara örnek olmak istiyorum

Eşinin işsiz olduğunu, bu nedenle Adıyaman'a yerleşemediklerini, her gün ilçeden şehre gidip gelmek zorunda kaldığını anlatan Akıncı, çevresindekilere rol model olmak istediğini dile getirdi.

Güneydoğu'da eğitimin daha da gelişmesi gerektiğini vurgulayan Akıncı, "Eğitimden uzaklaştırılan kızlara örnek olmak istiyorum. Hangi şartlara sahip olursa olsun insan okumak isterse engelleri aşar. Bölgedeki ailelerin kız çocuklarına ayrım yapmadan mutlaka okula göndermeleri istiyorum" çağrısında bulundu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.