banner

Aynı okulda dededen toruna eğitim




Bitlis'in Ovakışla köyüne atanan Göksü Bayar, 70 yıl önce dedesinin öğretmenlik yaptığı ilkokulda çocukları geleceğe hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor.

goksu bayarMesleğinin başında dedesinin ilk görev yerinde çalışmayı tercih eden Bayar, köy okulunda öğrencilere eğitim veriyor.

Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tercihinde en önemli sebebin dedesinin bu okulda öğretmenlik yapması olduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünden bu yıl mezun olduğunu anlatan Bayar, şöyle konuştu:

"Ahlat'ın Ovakışla beldesindeki Ovakışla İlkokuluna atandım. Tercihimi yaparken, özellikle Ovakışla İlkokulunu istedim. Bu okulu seçmemdeki en büyük etken, dedem rahmetli Hüseyin Deveci oldu. Dedem 1945 yılında Ovakışla İlkokulunun ilk öğretmeni olarak atanmış. Onun için burayı tercih ettim. Dedem burayı ve bu okulu bize sürekli anlatırdı. Zaten öğretmenliğe olan ilgim dedemle başladı. Dedemin bu yöndeki özendirmeleri öğretmenliği tercih etmeme neden oldu."

Dedesinin öğretmenlik yaptığı yerde görev yapmak istedi

İyi puan almasına rağmen, dedesinin öğretmenlik yaptığı yerde görev yapmak istediğini vurgulayan Bayar, bu okulda görev yaptığı çin mutlu olduğunu ifade etti.

"Dedemin başlattığı işe ben devam ediyorum" diyen Bayar, "22 öğrencim var. Kız öğrenciler ağırlıkta. Aileler rahatlıkla kızları okula gönderiyor. Bu çok güzel. Öğrencilerimden öğretmen olmak isteyen çok var. Aslında ilk yılım olduğu için biraz zorlanıyorum. Çocuklar da okula alışmaya çalışıyor" diye konuştu.

Topluma yararlı bireyler yetiştirmek istediğini anlatan Bayar, her öğrenciyi alanında iyi yetişmek istediğini ve bunun için gayret gösterdiğini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.