banner

Görme engelini öğrencileriyle aşıyor




Kahramanmaraş'ta bebekliğinde geçirdiği menenjit hastalığı yüzünden görme yeteneğini kaybeden tarih öğretmeni, hayatındaki engellerini öğrencilerinin desteğiyle aşıyor.

mustafa okumusKahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bebekliğinde geçirdiği hastalık sonucu görme yeteneğini kaybeden tarih öğretmeni Mehmet Okumuş, mesleğine ve öğrencilerine duyduğu sevgiyle hayatındaki engelleri aşıyor.

Henüz 6 aylıkken geçirdiği menenjit yüzünden görme yetisini kaybeden ancak hayata küsmeyen Mustafa Okumuş (43), ilköğretim ve lise eğitiminin ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarih bölümünden mezun oldu.

Daha sonra engelli atamalarıyla görevlendirildiği Maliye Bakanlığında santral operatörü olarak 10 yıl görev yapan Okumuş, kurumlar arası geçiş yaptı. Önce görevlendirmeyle endüstri meslek lisesinde 1 yıl çalışan Okumuş, daha sonra Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne atandı.

Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engelini mesleğine ve çocuklara olan sevgiyle aştığını söyledi.

Yüzde 95 oranında görme engelli olduğunu dile getiren Okumuş, karşısındaki kişiyi tanımayacak derecede gözlerinin görmediğini, bastonla yürüdüğünü belirtti.

Öğretmenlik peygamber mesleği

Öğretmenliği peygamber mesleği olarak gören Okumuş, öğrencilerin istikbalini düşündüğünde sorumluluğunun daha da arttığını vurguladı. Zorluklarını bilerek bu işe başladığını dile getiren Okumuş, şunları kaydetti:

"Kendi açığımı ve zorlukları, okul idaresi, meslektaşlarım ve öğrencilerimin bana olan güveni, sevgisi ve desteğiyle aşmaya çalışıyorum. Allah, onlardan razı olsun. Öğrencilerimizle karşılıklı anlayış ve sevgi içerisinde hareket ediyoruz. Öğrencilerim, ben sınıfa girdiğim zaman bizim durumumuza özel hassasiyet gösteriyorlar ve saygıda kusur etmiyorlar. Karşılıklı anlayış ve bana olan destekleri, işimizi yapmamızı kolaylaştırıyor. Son dönemde toplulumuzda engellilere karşı bir duyarlılık söz konusu ki bu durumun öğrencilerimde bana karşı daha fazla olduğunu hissediyorum. Öğrencilerim, bana hem okul içinde hem de okul dışında büyük destek oluyor. Öğrencilerimin desteği olmasa bu işi yapmamız, takdir edersiniz ki oldukça zor."

Okul Müdürü Hasan Özcan da görme engelli meslektaşı Okumuş'un sınıfını ziyaret ederek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.