banner

Aday öğretmenleri yetiştirme programı başlıyor




Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilk kez uygulanan 30 bin aday öğretmeni yetiştirme programı yarın başlatılacak.

 

aday_ogretmenYetiştirme programı kapsamında, yeni atanan 30 bin aday öğretmen için 35 bin danışman öğretmene yönelik eğitim seminerleri, 81 ilde tamamlandı. Aday öğretmenlerin yetiştirme programına alınacakları il tercihleri de sonuçlandırıldı. Hangi okulda yetiştirilmek üzere görevlendirildiklerinin açıklanmasının ardından aday öğretmenlerin yetiştirme süreci yarın başlayacak ve 31 Ağustos'a kadar sürecek. Aday öğretmenler, 31 Ağustos itibarıyla atandıkları illere gidecekler ve 1 Eylül'de görevlerine başlayacaklar.

 

Maaş hakları da işlemeye başlayacak

 

Aday öğretmenlerin maaş hakkı da yarından itibaren işlemeye başlayacak.Aday öğretmenler, aynı zamanda tüm özlük haklarına da yarın itibarıyla kavuşmuş olacaklar. Aday öğretmenlerin en çok tercih yaptığı il, 3 bin 364 tercihle İstanbul olurken, ikinci il bin 838 tercihle Ankara, üçüncü il ise bin 176 tercihle İzmir oldu.

 

714 saatlik yetiştirme süreci

 

Yetiştirme programı kapsamında, danışman eşliğinde sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyet toplam 414 saat olmak üzere 14 hafta sürecek. Seminer ve kurs türü çalışmalar da 10 hafta olmak üzere toplamda 714 saatlik programdan geçecekaday öğretmenlerin yetiştirme süreci ağustos sonunda bitmiş olacak.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.