banner

Yılın 'çalıkuşları' başkentte ağırlanacak




MEB'in, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlayacağı "Yılın Çalıkuşları" seçilen 329 öğretmen arasında, kendi alanlarında başarılı çalışmalara imza atmış isimler yer alıyor.

 

mebMilli Eğitim Bakanlığının (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlayacağı öğretmenler arasında kendi alanlarında başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş eğitimciler bulunuyor.
Bakanlık, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında her yıl başkentte ağırladığı öğretmen sayısını bu yıl 329'a çıkardı. 81 ilden gelecek öğretmenler, 3 gün boyunca Ankara'da ağırlanacak.
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce oluşturulan ve aralarında akademisyenlerin bulunduğu komisyon, Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında 81 ilin milli eğitim müdürlüklerince seçilen öğretmenlerin proje ve başarı hikayelerini inceledi.

 

Kampanya ile 5 bin kitaplı kütüphane

 

Yılın "çalıkuşları" seçilen öğretmenlerden bazılarının, hikayesi şöyle:
Siirt Merkez 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan Rıdvan Süme, okula ait kütüphane ve konferans salonu bulunmaması nedeniyle, "Her ki̇tap yeni̇ bi̇r umut" kampanyası başlatarak, okuluna 5 bin kitaplı kütüphane yapılmasını sağladı.
Süme, sosyal medya üzerinden pek çok insana ulaşarak, üniversitelerin fakültelerine afişler göndererek, resmi ve özel kurumlara yazı yazarak, yardımsever iş adamlarının da desteğiyle teknolojik donanıma sahip, tam teşekküllü bu kütüphanenin oluşturulmasına öncülük etti. Süme'nin oluşturulmasına öncülük ettiği kütüphanenin okula herhangi bir maliyeti olmadı.
Siirt'teki birçok köy okulunun da bu kampanyadan faydalandırılması için çalışan Süme, okul müdürüyle yaptığı kampanya sonucu, okuluna 150 kişilik tam teşekküllü bir de konferans salonu kazandırdı.

 

"Doğal Hayat Müzesi" için çalışıyor

 

Antalya Bilim ve Sanat Merkezinde biyoloji öğretmeni olarak görev yapan Hati̇ce Üstüner de öğrencilerine biyolojiyi daha iyi öğretebilmek amacıyla Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde doktora öğrenimi görüyor.
Bilimin sadece bilim eğitimi veren okullarda değil, her yerde uygulanabileceğine inanan Üstüner, Antalya ATSO Güzel Sanatlar Lisesinde öğretmenlik yaparken öğrencileriyle "Bilim Fuarı" gerçekleştirdi ve "Bilim Armonisi" isimli bilim ve sanat dergisi çıkardı.
Akdeniz Üniversitesi ile iş birliği yaparak öğretim üyeleri ile öğrencilerinin ortak projeler yapmalarına öncülük eden Üstüner, "Göynük Beldesi Biyoçeşitliliği" ve "Akdeniz Endemik Bitkileri" çalışmalarını öğrencileriyle yürütüyor.
Göynük Fen Lisesinde çalışırken başladığı "Doğal Hayat Müzesi" projesini Antalya Bilim ve Sanat Merkezinde sürdüren Üstüner, bir okul bünyesinde, ilk defa okuldan ayrı müstakil bir binada açılması planlanan bu müze için de çalışmalar yapıyor.

 

Öğrencileriyle İngilizce gazete çıkarıyor

 

Osmaniye 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeni olan Uğur Ömür ise öğrencilerine İngilizce'yi sevdirmek ve aktif olarak İngilizce'yi kullanabilmelerini sağlamak amacıyla AB projeleri hazırladı.
"Birds and Butterflies (Kuşlar ve Kelebekler)" projesi, "Superstitions (Batıl İnançlar)" isimli proje ve "Monthly School Newspaper (Aylık Okul Gazetesi)" projesini hazırlayan Ömür, aylık okul gazetesi ile Avrupa'daki okullarla her ay belirledikleri farklı bir konu hakkında öğrencilerin yazdıkları İngilizce kompozisyonları toparladı.
Öğrencilerin yazılarını baskı ve dijital ortamda okunabilen bir gazete haline getiren Ömür, bu projesiyle Ulusal Ajans tarafından "Kalite Etiketi" ile ödüllendirildi.
Ömür, bu projenin devamı niteliğindeki "Newspaper Project 2014-15" isimli projeyle öğrencileriyle aylık İngilizce gazete çıkarmaya devam ediyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.