banner

Kızının anısına okul yaptırıyor




İş adamı Hasan Şemsi, vefat eden kızının adını yaşatmak için Mersin'de anaokulu yaptırıyor

anaokuluHayırsever iş adamı Hasan Şemsi'nin, rahatsızlık sonucu 43 yaşında vefat eden kızı Esra Şemsi anısına yaptıracağı anaokulunun temeli atıldı.

Kaymakam Hasan Göç, Tarsus  ilçesindeki Şehitishak Mahallesi'nde aynı adı taşıyan ilk ve ortaokulun bahçesinde 972 metrekare üzerine yaptırılacak iki katlı anaokulunun temel atma töreninde, iş adamı Hasan Şemsi ve ailesine teşekkür etti.

Anaokulunda dersliklerin yanı sıra kütüphane de bulunacağını belirten Göç, şöyle konuştu:

"İlk önce 2-3 sınıflı bir anaokulu düşüncesindeyken hayırsever iş adamı Hasan Şemsi, bir babayiğitlik ve cömertlik göstererek içinde konferans ve çok amaçlı salon, kütüphane ve kantin de bulunan anaokulu yapılmasına karar verdi. Önümüzdeki eğitim döneminde hizmete girecek Esra Şemsi Anaokulu ile Esra kızımızın adı ebediyen yaşarken, burada eğitim gören çocuklarımız geleceğin Türkiye'si için en iyi şekilde yetiştirilecek."

Hayırsever Hasan Şemsi de yaklaşık bir milyon liraya mal olacak okulla kızları Esra Şemsi'nin adını yaşatmak istediklerini söyledi.

Kızının hayattayken en büyük hayalinin bir  anaokulu yaptırmak olduğunu vurgulayan Şemsi, "Eski Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eğitime yaptığımız katkılar nedeniyle firmamıza plaket vermişti. Törene katılamamıştım. Plaketi almaya kızım Esra gitmişti. Bu törenden bir hafta sonra Esra vefat etti. Taziyeye gelen Valimiz, Esra’nın adının yaşatılması için bir anaokulu önerisinde bulunmuştu. Şimdi anaokulunun temelini attık, İnşallah önümüzdeki süreçte bir de ilkokul yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Temel atma törenine, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir de katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.