banner

Öğrenme bozukluğu’nda erken teşhisin önemi




Halk arasında öğrenme bozukluğu olarak tabir edilen dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren disleksi hastalığı için bilim adamları erken teşhis edildiğinde hastalığın tedavi edilebileceğini söylüyorlar.

Haberin videosu için tıklayın

Halk arasında öğrenme bozukluğu olarak tabir edilen ve dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren disleksi okul çağına kadar tespit edilememesiyle tanınıyor. Ancak şimdi Avustralyalı araştırmacılar, bebeklik döneminden itibaren disleksinin erken belirtilerini gözlemliyor, mümkün olan en kısa zamanda tedavi aşamasına geçiyorlar.

Disleksi hastalığı ileri zekalılarda da görülen bir hastalık. Hastalığın Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Tom Cruise’da da görüldüğü söyleniyor.

(euronews)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.