banner

Geleceğin şampiyonları okul öncesinde keşfedilecek




Türkiye'nin spor müsabakalarında daha başarılı sonuçlar elde etmesi için çocuklar, okul öncesinden başlayarak yetenek taramasından geçirilecek, yetenekli olanlar uygun spor dallarına yönlendirilecek ve yeterli düzeyde spor eğitimi almaları sağlanacak.

Hükümetin 2013 yılı programına göre, aktif spor yapan kişi sayısının artması, farklı spor dallarının yaygınlaştırılması teşvik edilecek ve spor müsabakalarında Türkiye'nin daha fazla derece elde etmesine öncelik verilecek.

Bu kapsamda, ilk ve orta öğretimdeki spor eğitiminin okul öncesinden başlanarak iyileştirilmesine yönelik tedbirler alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğunda yürütülecek çalışmalara Gençlik ve Spor Bakanlığı, federasyonlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları da destek verecek.

Spor eğitimi okul öncesinden başlanarak eğitimin tüm kademelerinde yaygınlaştıracak, çocukların farklı spor branşlarıyla ilgilenmesi sağlanacak. Okullara antrenör desteği verilecek ve mevcut spor liselerinin branşlaşması sağlanacak.

Başarılı sporculara sağlanan burslar artırılacak

Spor alanında yetenekli bireylerin erken yaşta tespit edilmesine yönelik düzenlemeler de hayata geçirilecek. Çocuklar, okul öncesinden başlayarak yetenek taramasından geçirilecek, yetenekli olanlar uygun spor dallarına yönlendirilecek ve yeterli düzeyde spor eğitimi almaları sağlanacak.

Halkın spora olan ilgisini artıracak proje ve kampanyalar desteklenecek ve geliştirilecek. Medyada, popüler spor branşları dışındaki spor dallarına daha fazla yer verilmesi sağlanacak.

Dezavantajlı grupların katılımı için projeler geliştirilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kontrolünde, dezavantajlı kesimlerin sportif faaliyetlere katılımlarını teşvik edecek özel projeler geliştirilecek.

Bu kişilerin spor tesislerine erişimleri sağlanacak ve bu tesislerde uzman antrenör istihdam edilecek. Çalışmalara yerel yönetimler de katkı sunacak.

Başarılı sporculara sağlanan burslar artırılacak, kendilerine uygun antrenman ortamlarının ve kalifiye antrenörlerin tahsis edilmesi sağlanacak, üniversiteye yerleşme süreçlerinde iyileştirmeler yapılacak.

Sporcu eğitim merkezleri altyapı ve eğitimci açısından desteklenecek, yeterli sayı ve kalitede olimpiyat hazırlık merkezi oluşturulacak. Spor eğitmenlerinin eğitimi bir sistem dahilinde yeniden düzenlenecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.