banner

Okul öncesinde hedef yüzde 100




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, geçen yıl 5 yaş grubunda, okul öncesi eğitimde yüzde 70'lere ulaştıklarını belirterek,  “Bu rakamı aşmayı ve okul öncesi eğitimde yüzde 100'lere ulaşmayı hedeflediklerini” ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ile UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Regina De Dominicis, Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında toplanan bağışlardan faydalanan Hafsa Sultan Anaokulu'nda incelemelerde bulundu.

Okulu gezerek yetkililerden bilgi alan Kocabıyık ve De Dominicis, daha sonra sınıflarda derslere katıldı, öğrencilerle sohbet etti.

Kocabıyık, bundan 10 yıl önce okul öncesi eğitim algısının çok farklı olduğunu ve bunun elit ailelerin çocukları ile çalışan annelerin çocuklarının aldığı bir eğitim olarak görüldüğünü dile getirerek, bu algıyı değiştirdiklerini, eğitimin en önemli ve temel basamağı olduğu algısını yerleştirdiklerini söyledi.

Geçen yıl 5 yaş grubunda, okul öncesi eğitimde yüzde 70'lere ulaştıklarını bildiren Kocabıyık, bu rakamı aşmayı ve okul öncesi eğitimde yüzde 100'lere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Okul öncesi eğitim olanağından yararlanan çocukların, geleceğe yönelik akademik başarılarının çok daha yüksek olduğunu vurgulayan Funda Kocabıyık, bu dönemin, çocukların algılarının ve zihinsel becerilerinin yüzde 80'inin geliştiği bir dönem olduğunu kaydetti.

''Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul öncesi eğitimin öneminin farkındayız. Bu konuda yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı yapmaya devam ediyoruz'' diyen Kocabıyık, bu çalışmalardan en önemlisinin Okul Öncesi Eğitimi Güçlendirme Projesi olduğunu, bununla özellikle dezavantajlı grubun, okul öncesi eğitime ulaşımını ve bundan faydalanmasını kolaylaştırmaya çalıştıklarını anlattı.

''25 lira bağış kampanyasının da Okul Öncesi Eğitimi Güçlendirme Projesi'nin bir parçası olduğunu'' kaydeden Kocabıyık, Hafsa Sultan Anaokulu'nun da bu bağıştan faydalanan okullardan birisi olduğunu dile getirdi.

Okul öncesi eğitimin ücretli olması önlerindeki en önemli sorun olarak belirten Kocabıyık, bu tür bağış kampanyalarıyla okul öncesi eğitimin desteklendiğini sözlerine ekledi.

UNICEF Türkiye Temsilci Yardımcısı Regina De Dominicis de UNICEF'in, tüm dünyada, okul öncesi eğitimle ilgili çalışmaları desteklediğini anımsattı.

De Dominicis, ''Ayda 25 lira Bir Çocuğun Okul Öncesi Eğitimine Katkı Kampanyası'' ile Türkiye'de yaklaşık 30 okulun desteklendiğini söyledi.

Bu bağışlarla şu ana kadar 3 bin 888 öğrenciye ulaşıldığını ifade eden De Dominicis, bu yıl itibarıyla 10 bin öğrenciye yardım etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Dezavantajlı çocukların, daha rahat ortamlarda yetişen ve gelir seviyesi daha yüksek ailelerin çocuklarıyla aynı fırsatlara sahip olması için bir dengenin sağlanması gerektiğini belirten De Dominicis, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütmekten gurur duyduklarını kaydetti.

Hafsa Sultan Anaokulu Müdürü İlkay Aydın Er, okullarının bu yıl açılmasına karşın şu anda 155 öğrenciye eğitim verildiğini, annelerin, çocuklarını okul öncesi eğitimden faydalandırabilmek için adeta yarıştıklarını ifade etti.

Er, Hafsa Sultan Okulu'nun da proje kapsamında yer almasından mutluluk duyduklarını belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.