Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’ndan uygulamalı eğitime güzel bir destek
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Salı, 06 May 2014 17:48 tarihinde oluşturuldu
Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, 6. ve 7. sınıflardan oluşan başarılı 30 öğrencisini Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu'nda 4 saat süren kimya deneylerini yapma imkânı sağlayarak ödüllendirdi.
Bahçe Oyunları, Rasathane, Sinema Salonu, Tiyatro Sahnesi ve Oyuncak Kütüphanesi gibi farklı sosyal etkinlikleri başarıyla uygulayan bir okul olarak dikkat çeken Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü'nden alınan özel izinle Genel Kimya Laboratuvarında hazırlanan 15 görsel deney öğrencilerin her birine Doç.Dr.Hüsnü Gerengi ve Öğr.Gör.Dr.Haydar Göksu gözetiminde yaptırıldı. Fen Bilimlerinin öneminin aktarıldığı deneyler, öğrenciler tarafından merakla izlendi ve uygulandı.
Öğrencilere ayna yapımı, renkli alevler, sabun vb. görsel deneyler yaptırılarak Kimya Biliminin hayatımızın birçok alanıyla iç içe olduğu ispatlanmış oldu. Öğrencilere en son Geleneksel El Sanatları Atölyesinde de Ebru Sanatı hakkında bilgi aktarıldı ve bazı öğrencilere Ebru uygulaması yaptırıldı. Öğrenciler, yemek sonrası Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu'ndan ayrıldılar.
Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Celalettin İçmeli yaptığı açıklamada, “Yüksekokulumuzda çok donanımlı kimya ve korozyon araştırma laboratuarımız var. Uygun zaman dilimlerinde bu gibi sosyal etkinliklerle diğer eğitim kurumlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğitime katkı sağlamaya, imkânlarımızı kullandırmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen başta Bölüm Başkanımız Doç.Dr.Hüsnü Gerengi ve Öğr.Gör.Dr.Haydar Göksu’ya teşekkür ediyorum. Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Ortaokulu Müdürü Mehmet Kardeş'i ve Fen Bilgisi öğretmeni Serkan Üner Beyi de öğrenci yetiştirilmesinde farklı yöntem arayışlarında oldukları için tebrik ediyorum. Bu eğitimden yararlanan 30 öğrenci bu etkinliği hayatları boyunca unutmayacaklar. Çok güzel ve örnek bir çalışma oldu.” dedi.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
‘Türkiye’nin tamamında karşılık bulan bir eğitim modeli geliştiriyoruz’
-
‘Yeni Nesil Öğretmen, bir öğrenme mimarıdır’
-
‘Değişen Dünyada Öğretmenlik: Yeniden Tanımlanan Bir Meslek ve Yeni Bir Nesil’
-
BİL Eğitim Kurumlarında Yeni Nesil Öğretmen; teknolojiyi pedagojik bilgelikle harmanlayan bir eğitim lideridir
-
‘Geleceğin öğretmeni, bilgiyi dönüştürebilen öğretmendir’
-
‘Öğretmen artık bilgi aktarıcısı değil, bilgi küratörü rolünde’
-
Eğitim sistemimizi üç temel ilke üzerine inşa ettik; Veriye dayalı gelişim, Kişiselleştirilmiş öğrenme, Değerler merkezli yaklaşım
-
‘Bilişsel, duygusal ve dijital becerileri aynı anda geliştiren bir Öğrenme Ekosistemi oluşturuyoruz’
-
‘Gelecek Benim vizyonumuzu Türkiye’nin dört bir yanına yaymaya devam ediyoruz’
-
BİL Eğitim Kurumları dijital temelli çağdaş eğitim anlayışını sınıflara taşıyor


