ÖZ-DE-BİR isim değiştirdi
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Cuma, 28 Kasım 2014 10:40 tarihinde oluşturuldu
Kurulduğu 1985 yılından itibaren Özel Dershaneler Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR) adıyla faaliyetlerini sürdüren dernek isimin değişikliğine giderek bundan sonraki çalışmalarını Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği olarak sürdüreceğini açıkladı
ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Köprülü imzasıyla yapılan yazılı açıklamada derneğin isim değişikliğinin yanı sıra, Anayasa Mahkemesi’ne taşınan dershanelerin ‘dönüşümü’ ile ilgili de, mahkeme sürecinin beklendiği belirtildi.
Köprülü imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle;
Kısa adıyla ÖZ-DE-BİR olarak anılanÖzel Dershaneler Birliği Derneği, kurulduğu 1985 yılından bu yanaAtatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, demokratik, laik eğitim anlayışıyla çalışmalarını sürdürmüş, özel dershanelerimizin ve eğitimimizin sorunlarına toplumsal yararı önde tutarak çözümler üretmiş, yaptığı çalışmalarla kamuoyunda saygın bir yer edinmiştir.
ÖZ-DE-BİR, bugün yine aynı anlayış içinde Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği adıyla hem özel dershanelerimizin hem de diğer özel öğretim kurumlarımızın derneği olarak çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.
Özel dershanelerimizin “dönüşümü” olarak kamuoyuna yansıyan, özünde dershanelerin kapatılmasını düzenleyen 6528 sayılı Yasa’nın Anayasa Mahkemesinin gündeminde olduğu bu günlerde Mahkemenin hukuka uygun bir karar vereceğine olan inancımızı koruyoruz.
Yaptığımız tüm çalışmalarda dün olduğu gibi bugün de eğitimi ulusal çıkarlarımızla bütünleştiren, bu anlamda herhangi bir siyasi eğilimin/anlayışın savunucusu olmaksızın üyelerinin yasal hak ve taleplerini önceliklendiren bir sivil toplum örgütü olma kararlılığımızı sürdürdüğümüzü gereken lüzum üzerine saygıyla kamuoyuna duyururuz.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
‘Türkiye’nin tamamında karşılık bulan bir eğitim modeli geliştiriyoruz’
-
‘Yeni Nesil Öğretmen, bir öğrenme mimarıdır’
-
‘Değişen Dünyada Öğretmenlik: Yeniden Tanımlanan Bir Meslek ve Yeni Bir Nesil’
-
BİL Eğitim Kurumlarında Yeni Nesil Öğretmen; teknolojiyi pedagojik bilgelikle harmanlayan bir eğitim lideridir
-
‘Geleceğin öğretmeni, bilgiyi dönüştürebilen öğretmendir’
-
‘Öğretmen artık bilgi aktarıcısı değil, bilgi küratörü rolünde’
-
Eğitim sistemimizi üç temel ilke üzerine inşa ettik; Veriye dayalı gelişim, Kişiselleştirilmiş öğrenme, Değerler merkezli yaklaşım
-
‘Bilişsel, duygusal ve dijital becerileri aynı anda geliştiren bir Öğrenme Ekosistemi oluşturuyoruz’
-
‘Gelecek Benim vizyonumuzu Türkiye’nin dört bir yanına yaymaya devam ediyoruz’
-
BİL Eğitim Kurumları dijital temelli çağdaş eğitim anlayışını sınıflara taşıyor


