banner

Doğa Okulları yeni nesil eğitimi Türkiye’ye yayıyor




Doğa Okulları, öğrencileri kadar öğretmenlerinin başarısına da özel bir önem veriyor. doğa Okulları’nın, bu yıl bir ‘ilk’e daha imza atarak, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle ‘yeni nesil öğrenciler için yeni nesil öğretmenler’ yetiştireceğini belirten CEO Bünyamin Çelikten yeni projelerini anlattı.

doga okullariDoğa Okulları olarak 2015-2016 eğitim yılına hangi yeniliklerle gireceksiniz?

Her yıl olduğu gibi bu eğitim ve öğretim yılına da iddialı bir şekilde hazırlandık. Biz yeni dönemde de özel projelere devam edeceğiz. Her özel projemizin Türkiye’deki eğitim sürecine yeni bir soluk ve bakış açısı getirdiğini düşünüyoruz. Bunu da en iyi şekilde değerlendirmek için dünyanın ve Türkiye’nin önemli kurumlarıyla işbirliği yaparak projelere imza atacağız.

Bu yıl bildiğiniz gibi dershanelerin olmadığı bir eğitim yılı olacak. YGS/LYS sınavlarında yakaladığımız başarıları geleneksel hale getirdik. Bu yıl ki dershanesiz döneme de iddialı giriyoruz. Dijital Asistan, online ödev sistemi ve haftanın 6 günü eğitimle kapsamlı bir program oluşturduk. Öğrencilerimiz vakit kaybetmeden sınavlara hazırlanmaya başladı 12. Sınıf öğrencileri, 31 Ağustos Pazartesi günü start verdiğimiz ‘’YGS/ LYS Hazırlık Eğitimi’’ ile eğitim dönemi boyunca sınavlara kadar toplam bin saatlik eğitim alacak.

Geleceğin sektörlerini keşfetmek ve lider kuşaklarını bugünden yetiştirebilmek için teknoloji ile sentezlenen eğitim anlayışını sürdüren Doğa Okulları, bu yatırımlarına devam ediyor. Özellikle konsept yerleşkelerimizde dünyayla eşdeğer, Türkiye'nin ise bir adım ötesinde teknolojik eğitim sunuyoruz. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Tuzla Doğa’da kullanılan eğitim materyalleriyle, öğrencilere dijital etkileşimli bir eğitim ortamı sunduk. Microsoft ile yürüttüğümüz stratejik çalışmalar sonucunda Tuzla Doğa olarak ‘ShowCase Okul’ seçilerek büyük bir başarıya imza attık. Yaptığımız işbirlikleri, projeler ve çalışmalarla öğrencilerimiz sadece teknolojiyi doğru kullanmayı değil, teknolojiyi üretmeyi de öğrenecekler. Öğrencilerimizden kısa vadede, birkaç yıl içerisinde dünyada etki oluşturacak proje ve çalışmalar bekliyoruz. Bu açıdan Türkiye'nin dünyaya açılan ve liderlik eden başarı hikâyeleri yaratmasını sağlayacak benzeri yatırımlara devam edeceğiz. 

Anadolu kentlerinde de yeni okul yatırımlarınız olacak mı?

İstikrarlı ve dengeli bir şekilde büyümeye devam edeceğiz. Doğa Okulları olarak bu yıl 12 kampüsümüzü daha eğitim hayatına katıyoruz. Biz metropollerde olduğu kadar Anadolu kentlerinde de tercih edilen bir markayız. Bu yüzden yatırımlarımız her bölgeye ulaşıyor.

YARATMIŞ OLDUĞUMUZ TAKIM RUHU BİZİ LİDER YAPIYOR

bunyamin celikten2015-2016 eğitim – öğretim yılında hangi projeleri gerçekleştireceksiniz?

Doğa Okulları olarak öğrencilerimiz olduğumuz kadar öğretmenlerimizi de yatırımlar yapıyor ve onları önemsiyoruz. Biz bir bütün olarak yolumuza devam ediyoruz. Yaratmış olduğumuz takım ruhu bizi lider yapıyor. Kalite çalışmaları kapsamında, Doğa Okulları’nın tüm birimleri için özel tasarlanan butik projelerini; tüm akademik kadrolarımızın bilfiil katılımıyla hayata geçireceğiz. 'Öğren-Öğret-Deneyimle' felsefesi ekseninde gerçekleştireceğimiz bu projelerle Doğa Okulları’nın eğitim standartlarını daha da yükselteceğiz.

Doğa Okulları, öğretmenlerinin yeni neslin değişimlerine ayak uydurması ve yeni nesle verilecek eğitimlerin güçlendirilmesi için de benzersiz projeler gerçekleştiriyor. İçerik ve kurgusu açısından sektörde benzeri olmayan “Sınıf Öğretmenleri Gelişim Programı”, Doğa Okulları eğitim kadrosunun hem akademik hem de bireysel gelişimlerine destek oluyor.

2002 yılından beri Avrupa Birliği’ne uyumlu eğitimler düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile Doğa Okulları Liderlik Akademisi, daha önce hayata geçirilmemiş bir proje imza atıyor.

“Sınıf Öğretmenleri Gelişim Programı” adlı 3 yıl sürecek proje kapsamında; 700’den fazla sınıf öğretmeni, toplamda 20 gün ve 140 saatlik eğitim çalışmasına katılacak. Proje, veliler- çocuklarla etkili iletişim konulu atölye çalışmaları, konuk konuşmacılar ve farklı eğitim aktiviteleri içerecek şekilde tasarlandı. Öğretmenlerin hem mesleki hem de kişisel gelişimlerini destekleyecek bu program sonunda katılımcılar, bitirme tezlerini hazırlayacak ve kurulda başarılı olarak değerlendirilenler sertifika almaya hak kazanacak.

Yeni proje ve yatırımlarınızla öğrencilerinizin gelişimine nasıl katkı sağlayacaksınız?

Doğa Okulları olarak; anaokulundan itibaren öğrencilerini sadece akademik anlamda değil her alanda donatıyor ve hayata hazırlıyoruz. Doğa Okulları olarak her öğrencinin farklı ve özel bir birey olduğuna inanarak onların mutluluğunu her şeyin üzerinde tutuyoruz. Doğa Okulları olarak geleceğin liderlerini yetiştiriyoruz derken bunu, kaliteli bir yaşam bilinci ile yetişmiş bireyler olarak yapıyoruz. Doğa Okulları öğrencilerinin; sabah erken kalkan, sporuna önem veren, kültür ve sanat etkinliklerine vakit ayıran, sosyal sorumluluğu gelişmiş bireyler olarak hayatlarına devam etmelerini istiyoruz. Öğrencilerimiz her yıl bir sosyal sorumluluk projesinde yer alır.  Bir sivil toplum kuruluşu veya bir vakıf ile iletişim kurmanın, proje geliştirmenin ne demek olduğunu teoride değil pratikte öğrenir. Kısacası öğrencilerimiz sanattan spora, kültürden sanata, sosyal proje yönetiminden akademik donanıma sahip tam anlamıyla global bir birey olarak yetişir. Akademik başarı ve yönetici vizyonunu yanı sıra çocuklarımızın bu kazanımlara sahip olmalarını, iyi bir yönetici, iş insanı olmalarının yanı sıra çok yönlü ve sosyal bir birey olmalarını da istiyoruz.

BU YIL 3 YENİ DOĞA BİLİM OKULUMUZ AÇILACAK

Doğa Okulları’nın Bilim Konsepti hakkında bilgi alabilir miyiz? Bu konseptin amacı nedir?

Doğa Okulu, farklı içeriklerde uyguladığı 4 ayrı konseptle (Uzay, Teknoloji, Bilim, Yoğunlaştırılmış İngilizce) öğrencilerini sadece akademik anlamda değil her alanda geliştiriyor ve hayata hazırlıyor. Bilim konseptli okullarımızda; “Herkes için bilim” anlayışından yola çıkarak; Mühendisliğe giriş dersi kapsamında, Model Roket – Radyo Kontrollü Model Uçak- Robotik ve Programlama, Yeşil Enerji  derslerinin yanında mucit atölyesi, bioteknoloji, kriptoloji, kriminoloji, akıl oyunları ve ekoloji gibi bilimin farklı alanlarında dersler okutuluyor.

Bilim Konsepti kapsamında eğitim veren kaç okulunuz var?

Türkiye genelinde toplamda 16 Doğa Bilim Okulumuz hizmet veriyor. Bu yıl 3 yeni Doğa Bilim Okulumuz da açılmış olacak.

Bilim Konseptli eğitim öğrencilerin hangi kazanımları elde etmesini sağlıyor?

Bilim konseptli okullar öğrencilerin bilimsel düşünme süreçlerinin gelişmesini sağlar. Böylece çocuklar analitik düşünme becerisini geliştirerek sentez yapma yeterliliklerini artırır. Bilim konsepti bireylerin analitik düşünme becerilerini geliştirmeye yönelik deneyim ortamı ve yaşantısı sunarken çocukları sınırlı dünyalarından, dar bakış açısından, yalın düşünmekten ve tek boyuta odaklanmaktan uzaklaştırır. Onları daha geniş yelpazede, esnek, geniş ve içinde bulunduğu dünyadaki sorunlara karşı daha duyarlı davranmaya iter. Mevcut durumları koşulsuz ve şartsız bir şekilde kabul etmek yerine, sorgulamaya iter.

TEMEL DERSLERİN KAZANIMLARINI HAYATTAN ÖRNEKLERLE PEKİŞTİRİYORUZ

Bilim okullarında öğrencilerinize nasıl bir eğitim ve imkanlar sunuyorsunuz?

Bilim konsepti okulların eğitim içerikleri öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkına varmalarına ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamaya yönelik oluşturuluyor. Doğa Bilim Okulları’nda  temel derslerin kazanımlarını hayattan örneklerle pekiştiriyoruz. Yaratıcı yazarlık, edutech, cuboro, gastronomi mutfağı, kuluçka makinesi, yaratıcı düşünme ve düşünme becerileri, kapla gibi ilgi çekici, eğlenceli ve öğrenmeyi canlı tutacak pek çok dersi Doğa Bilim Okulları'mızda öğrencilerimize sunuyoruz.  Bilim konsepti okullarımızda fen bilimleri ve sosyal bilimler aynı yoğunlukta işleniyor. Bu yoğunluk derslerin içeriklerinin farklı çalışmalarla zenginleştirilmesinden kaynaklanıyor. Her öğrenci kendi masasında yapılacak deneyi kendisi dokunarak gerçekleştiriyor. Uygulamalarda öğrencilerimiz seyirci değil oyuncu olarak görev alıyorlar. Kendileri de yeni fikirler üretip ürettikleri bu fikirleri bilim kulübünde öğretmenlerinin rehberliğinde uygulama şansı buluyorlar. Bu kulüpte öğretmen ve öğrenciler kimi zaman beraber öğreniyorlar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.