Yamanlar Koleji'nin ismi değişti
- Ayrıntılar
- Kategori: Özel Okullar
- Perşembe, 04 Ağustos 2016 16:43 tarihinde oluşturuldu
FETÖ'nün darbe girişimini protesto ettiği sırada şehit olan YTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı, İzmir'de 'Yamanlar'da yaşatılacak.
İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybeden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı, İzmir'de yaşatılacak.
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Varank'ın adının, darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kapatılan ve örgütte önemli bir yerinin bulunduğu, Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu belirtilen Yamanlar Eğitim Kurumlarına bağlı liselere verilmesi kararlaştırıldı.
Bayraklı ilçesindeki Özel Yamanlar Fen ve Anadolu Lisesinin adı, "Şehit Prof. Dr. İlhan Varank" olarak değiştirildi. Fen ve anadolu imam hatip lisesinin, 800 civarında öğrenciye hizmet vereceği öğrenildi.
Darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiasıyla kayyum atanan Şelale A.Ş. bünyesindeki Yamanlar Koleji, kapatılmıştı.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİLİ HABERLER
-
‘Başarıyı sonuçlarla değil, öğrencinin gelişim yolculuğuyla değerlendiriyoruz’
-
‘Burslar başarılı öğrencileri kazanmanın ötesinde, topluma yapılan bir yatırımdır’
-
‘Veriye dayalı ve öğrencisinin yanında yürüyen bir eğitim anlayışına sahibiz’
-
‘Her öğrencimizin kendi potansiyeline ulaşabileceği bir öğrenme süreci tasarlıyoruz’
-
‘Eğitimi sınırların ötesine taşıyor, öğrencilerimizi küresel fırsatlarla buluşturuyoruz’
-
‘Global dünyaya hazırlayan eğitim ortamları ile geleceği şekillendiren eğitim’
-
‘Farklılığı bir zenginlik olarak gören dünya vatandaşları yetiştiriyoruz’
-
‘Sevinç Eğitim Kurumları olarak amacımız; küresel rekabete hazır bireyler yetiştirmektir’
-
‘Öğrencilerimizi yeni dünyanın liderleri olmaya hazırlıyoruz’
-
Kavram’da okul güvenliğinin mottosu: Tek Kapı, Tam Kontrol


