banner

BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformu ile yeni eğitim ekosistemini şekillendiriyoruz




Öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerini 7/24 kuşatacak sistemlerle destekleyen BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformu ile hibrit eğitimin tüm gerekliliklerini yerine getirdiklerini belirten BİL Eğitim Kurumları Ortaokul - Lise Eğitim Koordinatörü Erkan Özkan,BİL Eğitim Kurumları olarak 25 yılı aşan eğitim tecrübesini geleceğin yeni hibrit eğitim çağına yansıtan “Bütünsel Öğrenme Merkezli” eğitim sistemimiz ile akademik, sosyal, spor alanlarında ulusal ve uluslararası proje çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu. 

erkan_ozkan_ocak_2022Kurumunuzun 2021 yılındaki çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dünya her geçen yıl gelişiyor ve yeni uygulamalar ile değişimler gerçekleşiyor. Eğitimde tüm alanlardaki gelişmeleri dikkate alarak ihtiyaç ve beklentileri karşılayacak yeni bakış açıları geliştirmek ve bunları takip etmek zorundayız. Biz bu noktada “İnovasyon” kavramını, var olan bir şeyi geliştirmek ve üzerine yenilikler katarak günümüze uyarlamak olarak tanımlıyoruz. Bu anlayış ile dünün bugünden farklı olması gerektiği yaklaşımından yola çıkarak yeni eğitim ekosistemini şekillendirmeyi hedefliyoruz. 2021 yılındaki pandemi sürecinde belki de on yıl sonra gündem olacak hibrit eğitimi uygulamaya başladık. Yüz yüze ve uzaktan eğitimin harmanlandığı “Hibrit Eğitim Modeli”ni “Hibrit Okul”, “Hibrit Öğretmen” ve “Hibrit Öğrenci” kavramlarıyla birlikte değerlendirdik. Tüm bu kavramları doğru yönetebilmek için yeni yönetim anlayışlarını araştırıyor, buluyor ve geliştiriyoruz.

2021 yılında “İnovasyon” ve “Hiperkişiselleştirilmiş Eğitim” öne çıktı. Eğitimde yenilikçi, hızlı, zaman ve mekândan bağımsız sistemleri olan eğitim kurumları, eğitim sistemlerini yeniliklere göre güncellemeyen eğitim kurumlarına göre daha başarılı olmaktadır. Öğrencilerin gelişimleri için yapılan tüm etkinlik ve projelerin bu anlayışla planlanacağı yeni bir döneme geçtik. 2021 yılında uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin harmanlandığı senkron ve asenkron derslerle öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerini 7/24 kuşatacak sistemlerle destekleyecek olan “BİL LEARN Hibrit Eğitim Platformu” ile hafta içi her akşam 3. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerimize Genel Müdürlük Bölüm Başkanlarımızla 19.00 - 21.00 saatleri arasında canlı dersler ile hibrit eğitimin tüm gerekliliklerini yerine getirmeye başladık ve yeni yılda da devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, bugünü her zaman geçmişte bırakacak ve yeni şeyleri öğrenerek geleceğe daha güvenli adımlarla ilerleyeceğiz. Liderlik, girişimcilik, doğru öğrenme teknikleri ve gelişen teknolojiye adaptasyon için alanlarında uzman eğitimcilerden aldığımız yüz yüze / online eğitim, seminer, webinar, etkinlik ve programlar ile birlikte öğrenme heyecanını 2022 yılına da taşıyoruz. 

ÖZGEÇMİŞ DEĞİL ÖZGELECEK HAZIRLIYORUZ
Yeni yılda kurumunuzun gelişimine yönelik hedefleriniz ve planlarınız nelerdir?
BİL Eğitim Kurumlarında bir neslin; akademik, sosyal ve spor alanlarında yeteneklerini keşfederek ve potansiyellerini fark ederek yetişmelerini sağlıyoruz. Yeni nesil olarak da ifade edebileceğimiz öğrencilerimiz için zenginleştirilmiş öğrenme alanları oluşturuyoruz. Yeteneklerin keşfedilmesi kadar geliştirilmesi de çok önemlidir. Belirli programlar yürütülerek geliştirilen ve desteklenen yetenekler, gelecekteki başarılı çalışmaların temelini oluşturmaktadır. Gelecek kuşaklar için özgeçmiş değil “özgelecek” hazırlıyoruz. BİL Eğitim Kurumlarındaki eğitim tasarımları geleceği referans almaktadır. Eğitimde her zaman rotamız yenilikçi yaklaşımlardır. Dünya ölçeğindeki gelişmeleri yakından takip ederek en iyinin bir adım önünde olmayı hedefliyoruz. Bu açıdan öğrencilerimizi hedeflerine ulaştıracak geleceğin teknolojileri ile desteklenen çalışmaları önemsiyoruz. 

BİL’DE BAŞARI BİR KÜLTÜRDÜR
Ulusal ve uluslararası düzeyde okul projeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
BİL Eğitim Kurumları olarak 25 yılı aşan eğitim tecrübesini geleceğin yeni hibrit eğitim çağına yansıtan “Bütünsel Öğrenme Merkezli” eğitim sistemimiz ile akademik, sosyal, spor alanlarında ulusal ve uluslararası proje çalışmalarımızı yürütüyoruz. Öğrencilerimizin; araştırmacı, aktif katılımcı, çok yönlü, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, ana dilini ve en az iki yabancı dili en etkin şekilde kullanabilen, kişi haklarına ve akademik değerlere saygılı, sanat ve spora hayatında yer ayırabilen bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. “BİL’de Başarı Bir Kültürdür” mottosuyla entegre bir şekilde oluşturduğumuz projelerde İstanbul Aydın Üniversitesi ve Kıbrıs İlim Üniversitesi ile güçlü iş birliği çalışmalarımız öne çıkmaktadır. 

Yürüttüğünüz projelerin okul ikliminize etkileri ve öğrencilere yönelik kazanımları nelerdir?
Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise eğitim programlarımız ile; öğrencilerimizin düşünme, sorgulama, planlama, değerlendirme, evrensel, sosyal duygusal becerilerinin geliştirilmesini sağlayan yaklaşımlarımız çerçevesinde projeler oluşturuyoruz. Proje tabanlı çalışmalarımızda bireyin kendisini ifade etme becerisi en yüksek seviyeye taşıyacak performans odaklı eğitim anlayışını benimsiyoruz. Projelerde başarı ve ödüller elde etmek ile birlikte her öğrencimizin bir projede yer alarak potansiyelini fark edip yeteneğini keşfetmesi de en öncelikli hedeflerimizdendir. Yenilikçi ve orijinal projelerin hayata geçirilmesini sağlayan ulusal, uluslararası inovasyon çalışmalarımız ile Dünya İnovasyon Okulu BİL Koleji olarak eğitim öğretimde ezberleri bozmakta her yeni projede nitelikli eğitim standartlarını tüm öğrencilerimize eşit olarak sunmaktayız. Geliştirdiğimiz projelerde akademik kazanımlar ile birlikte beceri odaklı sosyal kazanımları da değerlendiriyoruz. 

PROJELER BİL’DE HAYAT BULUYOR
Hayata geçirdiğiniz projeler ile öğrencilerinize hangi alanlarda katkılar sağlıyorsunuz?
Kurumlarımızda, eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Avrupa Birliği programlarının en etkin şekilde yürütülmesine imkân sağlayan Erasmus Plus ve Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunun bir parçası olmayı sağlayan eTwinning programları kapsamında proje çalışmaları yürütülmektedir. Ortaokul ve lise öğrencilerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesine katkıda bulunan TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmaları çalışmaları yapılmaktadır. BİL Young Leaders programı kapsamında öğrencilerimiz; girişimcilik deneyimi ile birlikte iş fikri üretebilme, sorumluluk alabilme, ekip çalışması yapabilme, iş dünyası profesyonelleri ile mentörlük çalışması yapabilme, finansal okuryazarlık kazanma gibi pek çok alanda eşsiz deneyimler elde etmektedir. Yurtdışında eğitim imkânı vererek yabancı dil yetkinliklerinin geliştirilmesini sağlayan BYU Amerika Çift Diploma, Ontario Kanada Çift Diploma, Burslu Amerika Lise Değişim Programları ile lise öğrencilerimiz vizyon projeler üretebilmektedir.

Evrensel Değerler Eğitimi, Merak ve Deneyim Atölyeleri, BİL’de Masallar Podcast Kanalı, 100 Güne 100 Kitap, Geleceğe Yolculuk, BİL’de Lab, Okuryazarlık, Türkiye’yi Tanıyalım Podcast Kanalı, Sınıf Sözlüğü, Süreç Değerlendirme projeleri ile öğrenme yolculuğu en etkin şekilde sürdürülmektedir. International Meet Ups, Peace, Storytelling, P4C (Philosophy for Children), English in Action, English Stories Podcast Kanalı MUN (Model United Nations), Half Day English Programı, CLIL (Content and Language Integrated Learning) projeleri ile beceri temelli yaklaşımlar uygulanmaktadır. BİL Talks, Hegel Buluşmaları, Motivasyonum Tam Başarım Yüksek, BİL’de Üniversite, 10 Hikâye 10 İnsan, Dijital Dünyanın Keşifleri, Dijitalleşen Projeler, Teknoloji Günlükleri, İlham Veren Dijital Öğretmen Eğitimleri, BİL-Blog projeleri ile öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde ifade etmelerine fırsat oluşturulmaktadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.