banner

Hedefimiz her ilde nitelikli eğitim




Gelecek eğitim – öğretim dönemine hızla hazırlanan Mektebim Kolejleri, 10 yeni okul ile 15.000 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Türkiye’nin dört bir yanında doğru iş birlikleriyle ve alanında uzman eğitimcilerden oluşmuş kadrolarla bir araya gelerek büyüdüklerini belirten Mektebim Koleji CEO’su Hamit Birben, eğitimin niteliğine yönelik çalışmalarını da artı eğitim’e anlattı.

hamit_birben_subat_20222022-2023 Eğitim – Öğretim kayıt dönemi başladı. Bu dönemde kayıt ve büyüme stratejiniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Türkiye'de sayıları 1980'lerden sonra bir hayli artan özel okullar gerek teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ederek ve bu gelişmelerden etkili bir şekilde yararlanarak, gerekse modern araç ve gereçlerle donattıkları öğrenme ortamlarında öğrencilerine her türlü araştırma ve inceleme yapma imkanı sunarak velilerin kaliteli eğitim ve öğretim beklentilerine cevap vermeye çalışmaktadırlar.
Okullarımızda Mektebim Kolejinin eğitim felsefesini yaşatacak tüm eğitim standartlarını taşıyan, vizyonist kurumlarla birlikte büyümeyi ilke edindik. Güçlü bir marka olan Mektebim Koleji olarak yeni dünyanın gerçeklerini ön gören, öğrencilerini geleceğe donanımlı olarak yetiştiren ve kendini sürekli güncelleyen bir eğitim markasıyız. Türkiye’nin dört bir yanında doğru iş birlikleriyle ve alanında uzman eğitimcilerden oluşmuş kadrolarla bir araya gelerek ailemizi büyütüyoruz.

GELECEK DÖNEME 15 BİN ÖĞRENCİ
Kaç ile ve ilçede okullarınız bulunuyor? Yeni dönemde hangi lokasyonlar eklenecek?

Türkiyede15 il, 25 farklı lokasyonda ve Kuzey Kıbrıs Gazi Mağusa’da okullarımız bulunmaktadır. Yeni dönemde İstanbul, Ankara, Aksaray, Çorum, Gazi Antep, Kars, Nevşehir, Sakarya ve Şanlı Urfa’da yeni Mektebim Kolejleri açılacak. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına Mektebim ailesi olarak 15.000 öğrencimiz ve yaklaşık 1.500 öğretmenimiz ile merhaba diyeceğiz.

Niceliksel ve niteliksel büyüme arasındaki dengede neleri göz önünde tutuyorsunuz?
Önceliğimiz kesinlikle nitelikli büyümedir. Eğitimde kaliteyi ve içeriği ön planda tutarsanız başarı kaçınılmaz bir şekilde gelecektir. Mektebim Koleji olarak yolumuzu birleştirdiğimiz okulların eğitim felsefemizi gerçekleştirebilecek güçte olmasına özen gösteriyoruz. Sunduğumuz eğitim içeriği ile de güçlerimizi birleştirdiğimiz okul sayısı verimli bir şekilde artıyor. Hedefimiz bu kaliteden ödün vermeyerek ülkemizin her ilinde çocuklarımıza bu eğitim imkanını ulaştırmaktır.

ÖZEL OKULLAR EĞİTİM İKLİMİNİ GELİŞTİRİYOR
Özel öğretimin genel eğitim içindeki payının artması için kurumlar nasıl hareket etmeli? Eğitimde büyümenin temel stratejileri ne olmalı?

Türkiye’de eğitimde özel okulların payı geçmişten bugüne arttı ve daha da artırılacağını düşünüyorum. Özel okullar, inovasyon konusunda devlet okullarını da harekete geçirme potansiyeline sahip. Eğitim teknolojileri, öğretmen eğitimleri ve eğitimde dönüşümü etkileyen tüm faktörlerde özel okulların yarattığı dinamizmin tüm eğitim iklimi açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Değişen dünya düzenindeki gelişmeleri yakından takip eden teknolojideki gelişmelere ayak uydurabilen ve geleceğin mesleklerine yönelik ihtiyaçlara cevap verebilen eğitim müfredatları olan okullar eğitim sektöründe kalmaya devam edecektir.

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sorunların özel okul sektörü üzerindeki etkilerine yönelik düşünceleriniz ve çözümleriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda hem eğitim yatırımcıları hem de velilerimiz şartlarının sürdürülebilirliği konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bu konuda devletimizin yapacağı teşvikler ile kurumlarımız desteklenebilir.

EĞİTİM – ÖĞRETİM DESTEĞİ DEVAM ETTİRİLMELİ
Devletin eğitimdeki yükünü hafifleten özel okul sektörünün yaşadığı sorunlara yönelik devlet hangi adımları atmalı?

Özel okulların, devletin üzerindeki kamu hizmeti verme yükünü önemli ölçüde hafiflettiğini biliyoruz. Nüfus artış hızımız ve ekonomik büyümemiz dikkate alındığında, özel sektörün eğitim alanına yatırım yapmasını ve bu yönde bir yatırıma niyet eden girişimcilerin desteklenmesi kaçınılmaz bir gereklilik olmalıdır. Eğitim ve öğretim desteği uygulaması bu konuda devletimizin özel okulculuk oranının artırılmasına yönelik en önemli çalışmalarından biri olup özellikle bu ekonomik tabloda devam ettirilmelidir. Verilen teşviklerin hem veli bazında hem de okul kurucularını destekleyecek şekilde planlanması gerekmektedir.

2022-2023 eğitim-öğretim kayıt döneminde nasıl bir planlama belirlediniz?
2022- 2023 Eğitim Öğretim dönemi için okullarımızda uygulanacak olan yeni eğitim modelleri ile ilgili reklam çalışmaları ile okullarımızın kendini velilerine anlatması için destek oluşturuyoruz. Eğitim sektöründe Endüstri 5.0 ı ilk defa uygulayan okul olarak da seçenekler arasında fark yaratıyoruz. 

Kayıt dönemi takviminizi kategorilendirebilir misiniz?
Birinci basamağımız aslında eğitim içeriğimiz. Kayıt kelimesinin ardında velilerimizin aldıkları eğitimden memnuniyeti bulunmaktadır. Bu yüzden hedefe yönelik titizlikle yürütülmüş bir eğitim dönemi içerisinde aylara bölünmüş farklı erken kayıt avantajları ile velilerimizi okullarımıza davet ediyoruz. Ayrıca yapılan iç ve dış bursluluk sınavları ile de okullarımıza öğrencilerimizin başarılarını ödüllendirerek devam etmelerini destekliyoruz.

Bursluluk sınavlarını ne zaman uygulayacaksınız? Sınav sonuçlarına göre ne tür avantajlar sunuyorsunuz?
Okullarımızda bursluluk sınavını Ocak ayı içerisinde tamamladık. Bu sayede hem iç kayıtlarda hem de dış kayıtlarda öğrencilerimize eşit avantajlar sunarak kayıt dönemine başlanmasını sağladık. Okullarımızda sunulan bursluluk sınavı sonrası alınan puan dilimlerine göre %100’e varan burs imkanları ile öğrencilerimizin başarılarını ödüllendiriyoruz.

MEKTEBİM KOLEJLERİ METAVERSE’DE YERİNİ ALACAK
Metaverse kavramının eğitim sektörüne etkileri hakkına ne düşünüyorsunuz? Bu çerçevede geleceğin eğitimini nasıl görüyorsunuz?

Son dönemdeki metaverse açıklamaları ve gelişmelerine baktığımızda, sanal toplum ve sanal dünya içindeki kurguda sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin merkezde yer alacağı ortadadır. Metaverse içinde sanal dünya içindeki uygulamaların sadece eğitim sektöründe değil, tüm bilgi ve deneyim aktarım süreçlerinde önemli bir yeri olduğu ortadadır. Belli başlı avantajlar şu şekilde sıralanabilir: deneyime dayalı eğitim, içeriğe ve senaryoya bağlı öğrenme, kullanıcı etkileşimli öğrenme imkanı, elde edilen bilginin sahada uygulanması ve dene yanıl yöntemine imkan vermesi, gerçek bir senaryo içinde çalışmanın yarattığı motivasyon unsuru, dijital olmasının getirdiği pek çok olası senaryo üzerine oluşturulacak içerikle çalışabilme ve bunun oluşturduğu zaman, mekan ve bütçe avantajı, şeklinde ifade edilebilir. Metaverse’nin şemsiye bir terim olduğu ve pek çok farklı teknolojiyi birlikte barındırdığı ortadadır. Sadece bir artırılmış veya sanal gerçeklik teknolojisine sahip olmak metaverse içinde yetersiz kalacaktır. Yapay zeka teknolojisinden, kripto paralara, 5G veya 6G hızında internet ağına, blok zincir teknolojisine kadar pek çok farklı sistem içinde bir eğitim sistemi sanal olarak var olabilir. Ayrıca kurumsal eğitim performansının iyileştirilmesi ve etkinliğinin artırılması, hatta ölçme veya değerlendirmenin gerçekleştirilebilmesi için konu değerlendirildiğinde, mümkün olduğu kadar az maliyetli çözümler oluşturulabildiği görülmektedir.
Tüm bu bilgiler ışığında Mektebim Kolejleri olarak bizim de bu sürecin dışında kalmamız mümkün değil. Okullarımızda Endüstri 5.0 kavramını odak noktamıza alarak eğitim içeriğine yön veriyoruz. Geleceğin dünyasını uzaktan takip eden değil içinde içerik üreterek geleceğe yön veren bir nesil yetiştirmek için yeni eğitim programları entegre ediyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.