banner

SınavMUN ile öğrenciler dünya vatandaşı olarak yetişiyor!




SınavMUN lise öğrencilerinin güncel Dünya meselelerine çözüm aramak, öğrencilerin bakış açılarını geliştirmek ve İngilizce dilini pratiğe dökmek amacıyla temel olarak Birleşmiş Milletler’ in farklı komitelerinin, simülasyon olarak canlandırıldığı konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinlik.

sinav_mun_mart_2023Bu yıl Sınav Okulları tarafından 20-23 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya Kemer Mirada Del Mar Hotel'de Türkiye’deki Sınav Okulları Kampüslerinden gelen 638 delegenin yanı sıra, 40 kişilik akademik ekip ve 76 danışman ile fiziksel olarak  gerçekleştirilen SınavMUN 2023 Konferansında öğrenciler, panel, çalıştay ve forumlar ile yürütülen toplantılara katılarak Birleşmiş Milletler Konferansı simülasyonunu yaptılar.

Sınav Okulları Lise Yabancı Diller Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve bir model Birleşmiş Milletler (MUN) simülasyonu olan SınavMUN 2023 lise öğrencilerinin katılımı ve görkemli bir açılış seremonisi ile başladı. Öğrencilerin 4 gün boyunca sadece İngilizce konuştuğu SınavMUN 2023’de Sınav Okulları Lise Öğrencileri Birleşmiş Milletlerin delegeleri rolünde Dünyada meydana gelen ekonomik, sosyal, politik ve çevresel meseleleri tartışarak çözümler geliştirdiler. Öğrenciler diğer ülkelerin temsilcileriyle etkileşime geçerek farklı düşünceleri ve perspektifleri anlamaya çalıştılar. 

Türkiye çapında gerçekleşen SınavMUN 2023 Konferansına katılan tüm delegelere “MUN Katılım Sertifikası” verildi. Ayrıca Oxford UniversityPress, 7 komiteden çıkan en iyi delegeye ‘En İyi Delege Sertifikası” ile hediye çeki verdi.

SınavMUN Konferansları Sınav Okulları lise öğrencilerinin diplomasiyi öğrenmelerini, donanımlı, entelektüel, bilgili, sadece kendi sorunlarına değil, dünyanın sorunlarına da çözüm arayabilen bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. Öğrencilerin kültürlerarası anlayış, eleştirel düşünme ve araştırma, ikna, liderlik, iletişim, kamuoyu oluşturma gibi 21. yüzyıl becerilerini İngilizce olarak ifade etmelerine ve geleceklerindeki kariyerlerini şimdiden hazırlamalarına da yardımcı oluyor.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.