banner

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri atanmak istiyor




Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri, Ağustos atamalarında adil bir atama yapılmasını talep ediyorlar.

Merhaba biz “Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri” olarak hakkımız olan kontenjanların verilmesini istiyoruz.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri “Dil ve Anlatım” dersi ile “Türk Edebiyatı” derslerine girmektedir. Dil ve Anlatım dersi haftada en az 2 saat, Türk Edebiyatı dersi de haftada en az 3 saattir. Yani bir Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni bir sınıfa(seçmeli dersler hariç) en az 5 saat derse girmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği branşı liselerde en fazla derse giren ilk iki branştan biridir.

Bakanlığın açıklamasına göre Sınıf Öğretmenliği branşı ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği branşlarında ihtiyaç sayısı ve bekleyen öğretmen sayısı hemen hemen aynıdır. Ama buna rağmen şubat ayında yapılan 17 binlik öğretmen atamasında sınıf öğretmenliği branşına 5000’e yakın kontenjan verilirken Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği branşına 500’e yakın bir kontenjan ancak verilmiştir. İhtiyaç sayısı aynı olduğuna göre neden biz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri’ ne hemen hemen 10 kat düşük bir kontenjan verilmiştir?

Şubat atamasında birkaç branş hariç diğer branş öğretmenlerinin hepsi mağdur olmuştur.

Ygs’ de Edebiyat Başarısının düşmesin sebebi şu anda bile 6 bin küsür (12 yıllık zorunlu eğitimle birlikte çok daha fazla artacaktır) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ihtiyacı olmasına rağmen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri” ni atamayan bir politikada aramak gerekir.

Ayrıca ücretli öğretmenler sisteme zarar veriyor, çünkü ücretli öğretmenler bir dönem çalışıp diğer dönem işi bırakıyorlar. Bu sebeple birçok “Dil Anlatım” ve Türk Edebiyatı” dersleri boş geçiyor. Hatta bazı okullarda alanı olmamasına rağmen bu derslere giriyor. Bu sebeple de “Dil Anlatım” ve “Türk Edebiyatı” derslerinden istenildiği kadar verim alınamıyor.

Çözüm ise acil olarak TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİ ataması yapmaktır.

Biz “Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri” olarak AĞUSTOSTA yapılacak atamada branş öğretmen ağırlıklı öğretmen ataması yapılmasını ve bu atamada da ;

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümüne “EN AZ 5000 KONTENJAN” verilmesini istiyoruz. "

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.