banner

LYS’de bu sorular iptal edildi




2013 LYS'de hatalı sorular iptal edildi mi?

ÖSYM Başkanı Ali Demir Lisans Yerleştirme Sınav’ında matematikten ve kimyadan 2 sorunun iptal edildiğini işaretleme yapan adayların cevaplarının doğru kabul edildiğini belirtti.

TRT'de LYS sonuçlarıyla ilgili bilgi veren ÖSYM Başkanı Demir, LYS'deki hatalı soruların iptal edildiğini işaretleme yapan adayların cevaplarının doğru kabul edildiğini belirtti.

Demir şu açıklamayı yaptı;

2011,2012 ve 2013 yıllarına bakarsak matematik doğru cevap sayılarının değişimi sola yatık ancak hedeflenen normal dağılımdan daha düşük başarıya yatık bir eğri var.

Matematik testinde 2 sorumuzu iptal ettik. İptal edilen sorulara işaretleme yapmış adayları doğru yaptı diye değerlendirdik.

Fizik sorularında da benzer grafik var. Kimyada da 2 sorumuz iptal edildi. Yine benzer grafik kimyada da var.

Biyoloji kısmen birbirine yakın.

Türk Dili ve edebiyatı testinde kitlenin daha geniş olması nedeniyle eğriler tamamen normal dağılıma uyan eğriler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.