banner

PLATO MYO bu yıl da gençlerin tercihi oldu




Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim ve Sağlık alanlarında nitelikli insan yetiştiren PLATO Meslek Yüksekokulu, 2015-2016 eğitim döneminde de yine gençlerin tercih noktası oldu. Plato Meslek Yüksekokulu, yeni öğrenim döneminde 2 bin yeni öğrenciyi kayıt etti. 2009’da 4 programda 37 öğrenci ile yola koyulan bugün 28 programda 4596 öğrenciyi meslek sahibi yaparak iş hayatına hazırlıyor.

plato myoİstanbul’un kalbi “tarihi yarımada”da, Haliç’in kıyısındaki Balat’taki samimi sokak kampüsünde faaliyet gösteren PLATO Meslek Yüksekokulu, bu eğitim döneminde 2 binin üzerinde yeni öğrencinin kaydını aldı. Sektör deneyimi yüksek, dinamik eğitmen kadrosu ile gençleri meslek hayatına hazırlayan Plato MYO, gelişmiş teknolojik altyapısı, uygulamalı eğitim imkânı sunuyor. Plato MYO, aynı zamanda Olgunlaşma Enstitüleri bünyesindeki kampüslerde de uzaktan eğitim programları yürütüyor.

Öğrencilerin bilgilerini sınavlar yerine, uygulamalı projelerle değerlendiren Plato MYO, öğrencilere 2 yılda meslek sahibi olup iş hayatına atılma fırsatı sunuyor. Ayrıca öğrencilerini sektörün en önemli markaları ile bir araya getirerek, onlara daha öğrencilik aşamasında, girecekleri sektörün inceliklerini uzmanının ağzından öğrenme fırsatı veriyor.

Meslek Yüksekokulu bünyesinde Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü, Sanat ve Tasarım Teknolojileri Bölümü, Pazarlama ve Organizasyon Bölümü, Sağlık Hizmetleri Bölümü, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Yabancı Diller Bölümü dahilinde 28 programla eğitim ve öğretim faaliyetleri sürüyor. Sanatla tasarımı ve teknolojiyi bütünleştiren eğitim anlayışı içerisinde öğrenciler, yüksek kalitede eğitim alıyor.

Mezunlarının yüzde 90’ı iş hayatında

Plato MYO öğrencilerinin %50’si çalışıyor. Mezunlarının ise %60’ı çalışırken, %55’i DGS ile 4 yıllık lisans eğitimini tamamlıyor, %25’i hem okuyup hem çalışıyor; yani tüm mezunların %90’ı hayata erkenden atılmış ve dört elle tutunmuş durumda. Plato MYO, öğrencilerine sunduğu burs fırsatlarıyla da öğrencilerine kolaylıklar sağlıyor, bu sayede öğrencilerinin %86’sı burslu okuyor.

PLATO MYO Kariyer Merkezi de öğrencilere staj ve mezuniyet sonrası iş bulma hizmetleri vererek onları hayata hazırlarken, bir yandan da mezunlarımıza sektörle en hızlı buluşabilecekleri faaliyet ve organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

21 İkinci Öğretim, 3 İngilizce Program!

Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim, Sağlık alanlarında toplam 25 bölümde 36 programla eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu, birinci öğretim yanında 21 programda ikinci öğretim imkanı sunarken, 3 programda da İngilizce eğitim imkanı sunarak bir ilki gerçekleştiriyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.