banner

Hacettepe'de öğrencilere çağrı




Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri, 23 Mart'ta Beytepe Yerleşkesi'nde 4 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin, bütün öğrencilerini, "üniversite öğrencisine yakışan bir itidale" çağırdı.

 

hacettepe_universitesiBeytepe Yerleşkesi'nde bir araya gelen bir grup öğretim üyesi adına yapılan açıklamada, 23 Mart 2016'da Beytepe Yerleşkesi'nde 4 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan üzüntü verici bir olayın cereyan ettiği ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu olay karşısında biz, farklı siyasi ve felsefi görüşlere mensup öğretim üyeleri olarak, her türlü şiddet olayını ve başkalarına zarar vermeyi hedefleyen her türlü girişimi, eğitim, öğretim ve araştırma ortamını temelden sakatlayan, özünde üniversiteyi ayakta tutan değer olan düşünce ve ifade özgürlüğünü zehirleyen bir faaliyet olarak mahkum ediyor, her öğrencimizin değerine olan inancımızı vurgulayarak ve hiçbirinin zarar görmesine rıza göstermeyeceğimizi beyan ederek, bütün öğrencilerimizi üniversite öğrencisine yakışan bir itidale davet ediyoruz."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.