banner

Araştırma görevlileri için yeni uygulama




Program kapsamındaki araştırma görevlileri, tez danışmanının olumlu görüşü ve YÖK Yürütme Kurulu kararı ile atandıkları yükseköğretim kurumunda tez çalışmalarını yürütebilecek.

 

yokYükseköğretim Kurulundan (YÖK), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) araştırma görevlilerinin, tez danışmanının olumlu görüşü ve Yürütme Kurulu kararı ile atandıkları yükseköğretim kurumunda tez çalışmalarını yürütebileceği bildirildi.
YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, "ÖYP'ye İlişkin Usul ve Esasların Yabancı Dil Eğitimi ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim" başlıklı 11. maddesinin 3. fıkrasında, Ankara Danıştay 8. Dairesinin kararı uyarınca Yürütme Kurulu'nun 22 Temmuz 2016 tarihli kararınca değişiklik yapıldı.
Buna göre, ilgili fıkrada yer alan "Derslerini başarı ile tamamlayan ÖYP araştırma görevlileri kadrolarının bulunduğu üniversitelerin teklifleri ve YÖK Yürütme Kurulu kararı ile kadrolarının bulunduğu yüksek öğretim kurumlarına dönerler. Bu araştırma görevlilerine lisansüstü eğitim çalışmalarının gerektirdiği durumlarda kısa süreli olmak kaydıyla izin verilir." ibaresi şöyle değiştirildi: "Dersleri başarı ile tamamlayarak tez aşamasına geçen ÖYP araştırma görevlileri, tez danışmanının olumlu görüşü ve YÖK Yürütme Kurulu kararı ile atandıkları yükseköğretim kurumunda tez çalışmalarını yürütebilirler. (Değişiklik Ankara Danıştay 8. Dairesinin kararı uyarınca Yürütme Kurulu’nun 22.07.2016 tarihli Yürütme Kurulu kararınca yapılmıştır.)"


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.