Üniversiteler için ayrılan ödenek yüzde 20 arttı
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Cumartesi, 13 Ekim 2012 11:10 tarihinde oluşturuldu
Üniversitelere ayrılan ödenek arasında, 2012 yılına oranla bütçesini yüzde 11 artıran İstanbul Üniversitesi oldu.
Devlet, üniversitelere önümüzdeki yıl için ayırdığı ödeneği yüzde 20 artırarak 15 milyar 193 milyon 878 bin liraya çıkardı.
İstanbul Üniversitesi'ne 713 milyon lira ödenek
17 üniversiteye ayrılan toplam ödenek tutarı 712,6 milyon lira olurken, tek başına İstanbul Üniversitesi'ne 713 milyon 478 bin lira ödenek verilecek.
Bütçesi yüksek olan diğer üniversiteler
Bütçesi en yüksek ikinci üniversite 518 milyon 557 bin lira ile Ankara Üniversitesi olurken, Hacettepe Üniversitesi 503 milyon 622 bin lira ile üçüncü sırada yer alacak.
Necmettin Erbakan Üniversitesi ise 9 katına çıkarılacak bütçesiyle ödeneği en fazla artırılan üniversite olacak.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı