banner

İstanbul Üniversitesi bugün 22. dönem rektörünü seçiyor




İstanbul Üniversitesi’nde seçim heyecanı. Üniversite 6 aday arasından bugün rektörünü seçecek.

İstanbul Üniversitesi bugün 22. Dönem rektörünü seçecek. Adaylar arasında şu an görev yapan Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet ile birlikte Prof. Dr. İbrahim Keleş, Prof. Dr. Raşit Tükel, Prof. Dr. Faruk Erzengin ve Prof. Dr. Harun Cansız ve Prof. Dr. Mehmet Canatar yer alıyor. İstanbul Üniversitesi’nde örgün eğitimde 92 bin, uzaktan eğitim ile birlikte 110 bin öğrencisi bulunuyor.

Türkiye’nin en köklü üniversitesi İstanbul Üniversitesi bugün 22. dönem rektörünü seçecek. Fen fakültesindeki Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda yapılacak seçimlerde, 2 bin 400 öğretim üyesinin oy kullanması bekleniyor.

Saat 10.00’da başlayan seçimlerin mesai bitimine kadar süreceği belirtildi. Oy kullanma işlemleri, herhangi bir itiraza karşı kamerayla kayıt altına alınacak. 50 kişilik bir ekibin görev alacağı seçim salonunda 4 sandık bulunacak ve öğretim üyelerinin oylarını rahatça kullanabilmeleri için kabinler kurulacak.

5 aday adayı var

6 isim dışında ayrıca Prof. Dr. Fadıl Ayan, Prof Dr. Abdulbaki Kumbasar, Prof. Dr. İrfan Öztürk, Prof. Dr. Cengiz Şen ve Prof. Dr. Hayati Tüfekçioğlu da rektör aday adayı listesinde yer aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.