İki üniversite için rektör aday adaylığı başvuruları başladı
- Ayrıntılar
- Kategori: Üniversiteler
- Pazartesi, 05 Aralık 2016 13:32 tarihinde oluşturuldu
Abdullah Gül ve Pamukkale üniversiteleri için rektörlük aday adaylığı başvuruları, 12 Aralık Pazartesi gününe kadar YÖK'e yapılabilecek.
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) internet sitesinde yayımlanan duyuruda, 18 Haziran 2008 tarihli ve 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile değişik 13. maddesinin a fıkrası hükümlerine göre Abdullah Gül Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesine rektör ataması yapılacağı bildirildi.
Başvuruların, bugünden itibaren 12 Aralık 2016 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar YÖK'e yapılabileceği kaydedildi.
Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde, profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması şartları aranacak.
Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, belirtilen şartları taşıması halinde, herhangi bir devlet veya vakıf üniversitesinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart olmayacak.
Başvuru dilekçesiyle birlikte ilgili formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer alacak. Adaylar, sadece bir üniversitenin rektörlüğü için başvurabilecek.
Başvurular, bizzat veya posta ile YÖK'e yapılabileceği gibi "
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ HABERLER
-
Tehdit altındaki akademisyenleri desteklemek için yeni AB fonlu program
-
Meslek yüksekokullarında puanlar yükseldi doluluk yüzde 100 oldu
-
YÖK Başkanı: Tıp fakültelerinde 120 bin öğrencimiz okuyor
-
44 Yıllık Tecrübesiyle Uluslararası Final Üniversitesi
-
KOSTÜ, Esnek Eğitim Modeli ile öğrencileri geleceğin dünyasına hazırlıyor
-
Üniversiteliler 'fon' için yarışacak
-
YÖK: Üniversite kampüslerinde çok dilli tabelalar yaygınlaştırılmalı
-
Uluslararası Final Üniversitesi iş garantili programlarıyla öne çıkıyor
-
Prof. Dr. İrfan Erdoğan’dan çağrı: Yeni asırda yeni ve özgün bir Türk Pedagojisi üretmek durumundayız
-
Yükseköğretimde önceliğimiz sistemi ayakta tutmak olmalı