banner

İTÜ’den YÖK belgelerindeki iddialarla ilgili açıklama




İstanbul Teknik Üniversitesi, RedHack’in YÖK’ün sitesinden hacklediği ve Twitter üzerinden yayımladığı belgelerdeki iddialar üzerine bir açıklama yaptı

Türkiye'nin ilk mühendislik üniversitesi olan ve bu sene 240. yılını kutlayan, ülkemizin bilimsel, teknolojik ve hatta siyasi alanlarına damgasını vurmuş birçok şahsiyeti yetiştirmiş İstanbul Teknik Üniversitesi, Redhack adlı site aracılığı ile 16.01.2013 tarihinde yayınlanan bazı belgeler neticesinde, kamuoyunun gündemine getirilmiştir.

İTÜ'yü konu edinen iddialarla ilgili süreç, söz konusu belgelerde de görüleceği üzere tamamen İTÜ dışında gelişmektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi olarak yönetimimiz, Kurumumuzun eğitim kalitesini ve marka değerini geliştirerek uluslararası bilimsel ve teknolojik alanlara odaklanmış, çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Süreçler tamamlanmadan hiçbir kişi ve kurum hakkında kesin hükümler ihtiva eden yargıların beyan edilmesinin doğru ve etik olmayacağı kanaatindeyiz.

Değerli kamuoyunun da aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.

Saygılarımızla,

İTÜ Rektörlüğü

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.