banner

Akıl oyunları ile okula adaptasyon sorunu çözülüyor




Klasik öğrenme metotlarından sıkılan öğrencileri, okula ve derse adapte etmenin yolu "Akıl Oyunları”ndan geçiyor.

Klasik öğrenme metotlarından sıkılan öğrencileri, okula ve derse adapte etmenin yolu "Akıl Oyunları”ndan geçiyor. Öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla verilen küçük hediyelerin çocuklara faydalı olacağını söyleyen PAL Oyuncak Eğitim Uzmanı Osman Metin, aile iletişimi güçlendirmek için de ‘Akıl Oyunları’nı öneriyor.

Dünyanın en çok tercih edilen oyunu  “Akıl Oyunları” PAL Oyuncak sayesinde Türkiye’de… Özellikle klasik öğrenme metotlarından sıkılan öğrencileri, okula ve derse adapte etmek için iyi bir yöntem olan "Akıl Oyunları” nın bir diğer faydası da aile iletişimini güçlendirmesi. PAL Oyuncak Eğitim Uzmanı Osman Metin, öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek amacıyla verilen küçük hediyelerin çocuklara faydalı olacağını söyleyerek, uzmanların ve pedagogların,  tatilde çocuklara "Akıl Oyunları'nı önerdiğini vurguluyor.

PAL Oyuncak Eğitim Uzmanı Osman Metin ailelerin tatil döneminde çocukları ile nasıl vakit geçireceklerini ise şöyle sıralıyor:

-Tatil dönemlerinde çocukların başarı düzeyini artırmak için ders ve oyun zamanlarını planlayın. Motivasyonlarını ders çalışma bakısı altında bırakmayın. Okulda verilen ödevlerin ve yeni dönem hazırlıklarının yapılmasını sağlayın, ancak bunu tatil süresine yayarak yapın.

-Tatil boyunca çocuklarınızla birlikte zaman geçirmeye özen gösterin. Çocukları sinemaya götürün, onlarla oyunlar oynayın, akraba ziyaretleri yapın, onların sosyalleşmesini sağlayın. Siz de çocuklarınızla birlikte sosyalleşin. Ailesiyle verimli zaman geçiren öğrencilerin, okulda daha başarılı olduklarını unutmayın.

-Kız ve erkek çocuklarının ilgi alanlarına göre ev içinde onlara küçük görevler verin. Tatil süresi boyunca evde çocuklarınızla geçirdiğiniz süreyi iyi değerlendirin. Tatil döneminde onlarla birlikte odalarını düzenleyin ve bunu yaparken onlara yapabilecekleri oyun tadında işler verin. Bu durum hem çocuğunuzla iletişiminizi artıracak hem de çocuğunuzun özgüven kazanmasını sağlayacak.

-Tatilin öğrenciler için bir oyun ve dinlenme süresi olduğunu unutmayın. Çocuğunuz hem arkadaşlarıyla hem de sizinle oyun oynamak ister. Türkiye’de özellikle bu yıl okullarda ders olarak okutulan “Akıl Oyunları”ndan faydalanın. Çocuğunuz matematik, konsantrasyon, görsel algı, sosyal iletişim gibi yeteneklerini geliştirmek için onun yaş grubuna uygun akıl oyunları alın ve ailece bu oyunları oynayın. Emin olun siz de en az çocuklar kadar eğleneceksiniz.

GÖRSEL ALGIYI DA GELİŞTİRİYOR

Dünyanın en çok tercih edilen “Akıl Oyunları”nı Türkiye’ye getiren PAL Oyuncak Ürün Müdürü Murat Üstünbaş ise, özellikle klasik öğrenme metotlarından sıkılan öğrencileri, okula ve derse adapte etmek için "Akıl Oyunları”nı önerdi. Konularına göre oyunların olduğunu dile getiren Murat Üstünbaş şunları söyledi: “Örneğin çocuğunuzun görsel algı yeteneğini geliştirmek istiyorsanız ‘Equlibrio, Block bodies, Shapy’ gibi akıl oyunlarından, eğer çocuğunuz matematikte sorun yaşıyorsa ‘Meta-Forms, Q-Bitz’ gibi oyunlardan faydalanabilirsiniz. ‘Keva, Six, Mangala’ gibi akıl oyunları ile de çocuğunuzun düşünme becerileri ve problem çözme yeteneklerini geliştirebilirsiniz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.