banner

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu bölümleri ve öğrenim ücretleri




İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nda şu anda 14 programda yüzde 80 bursluluk oranıyla bin 200 öğrenci eğitim görüyor. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında bünyesine eklediği 4 program ile I. ve II. öğretimde 29 programa ulaşıyor. İşte İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu hakkında merak edilenler….

İstanbul Şişli Vakfı tarafından “Mesleğin Olacak, Geleceğin Olacak” sözüyle yola çıkan, Türk ekonomisi ve sanayisinin gelişmesinde önemli rolü olan eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 2012’nin Mayıs ayı itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanarak tüzel kişilik kazanan İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, Şişli özelinde, bölgede faaliyet gösteren sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamayı hedefleyerek faaliyetlerine başladı. Okulun kuruluşundaki en önemli amaç, farklı meslek alanlarındaki istihdam sorunlarını çözmek için konusunda uzman, liderlik vasıflarını haiz, iyi eğitimli elemanların yetişmesini sağlama misyonuna sahip olmaktır.

Türkiye’nin yeni eğitim kurumlarından olan Şişli Meslek Yüksekokulu gücüne güç katarak yoluna devam ediyor. Okul; burs imkanları, okurken deneyim kazanma ve mezuniyet sonrasında iş imkanı ile öne çıkıyor. Şişli Meslek Yüksekokulu’nda şu anda 14 programda yüzde 80 bursluluk oranıyla 1200 öğrenci eğitim görüyor. 2014 - 2015 eğitim-öğretim yılında bünyesine eklediği 4 program ile I. ve II. öğretimde 29 programa ulaşıyor.

BURS OLANAKLARI

Şişli Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencilere sağlanan burs imkanları; eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek, başarılı öğrencileri desteklemek, öğrencilerin spor, kültür ve sanat faaliyetlerini özendirmek amacını taşır. Bu burslar; YGS başarı bursu, dönem başarı, sosyal-dayanışma bursu, kurum bursu, eğitime destek bursu şeklindedir. Bahse konu burslara ait burs oran ve miktarları her akademik yılın başında Mütevelli Heyet tarafından belirlenir.

SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİYLE İŞBİRLİKLERİ

Eğitim alanına kattığı yeniliklerle kısa sürede, tercih edilen okullar arasında üst sıralara yerleşen T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, katma değerini artırmaya devam ediyor. Öğrencilerine okurken deneyim kazandırma, mezuniyet sonrası iş imkanı sağlayan okul, bu amaçla sanayi-üniversite işbirliğine büyük önem verip bu yolda ilerlemeyi hedefliyor. Point Hotel, DenizBank, Liv Hospital, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Şişli Belediyesi, İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği, Emcare, Özel Huzurevleri Derneği, Koton ve birçok kurum ile staj ve istihdam konularını kapsayan işbirliği çalışmaları devam ediyor.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK MERKEZİ OLANAKLARI

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri ile öğrencilerinin ve çalışanlarının kişisel farkındalıklarını arttırarak problemlerini çözebilmeleri, en uygun seçimleri yaparak gerçekçi kararlar alabilmeleri, kapasitelerini geliştirebilmeleri ve çevre ile sağlıklı bir uyum içinde konumlanmalarını sağlıyor.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu öğrencileri Feriköy’de 41 odalı, 127 yatak kapasiteli son derece modern yurt binasında konaklama imkanına sahip olabilecekler.

Yüksekokulun merkez ve ek binaları Şişli ilçesi sınırları içinde olup, toplu ulaşım bakımından oldukça elverişli bir lokasyona sahip. Okula metrobüs, belediye otobüsleri ve minibüslerle kolaylıkla ulaşılıyor. Ayrıca her gün okul ile Mecidiyeköy ve Taksim arasında ring seferleri yapılıyor.

BİRÇOK ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİYORLAR

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, 2012-2013 öğretim yılı itibariyle eğitime başlamış olmasına rağmen oldukça büyük organizasyonlara imza atarak, sahip olduğu potansiyeli gözler önüne sermeyi başardı. İstanbul’da düzenlenen sergiler, konserler, tiyatrolar, çocuk tiyatroları, gösteriler, yarışmalar, dans gösterileri, festivaller, fuarlar ve imza günleri başlıca etkinliklerdir. 31 Ekim 2013 tarihinde Meme Kanseri Bilinçlendirme Semineri yapıldı. 03-07 Mart 2014 haftası Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı “Contemporary Hair&Beauty” etkinliğini gerçekleştirdi. “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” kapsamında İlk ve Acil Yardım öğrencileri “Otizm Eğitimi ve Önemi, Otizmin Erken Tanısı, Ailelerin bu konuda bilinçlendirilmesi, Otizmli bireylerin hakları ve sosyal hayata kazandırılması” amacıyla etkinlik programı düzenlendi.

T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu 3.Kariyer Günleri’nde iş dünyasının önde gelen profesyonellerini “Kariyer Günleri 2014” günlerinde öğrencileri ile buluşturdu. 26 Mayıs 2014 tarihinde ise Şişli Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğini yaptığı 2.Sihirli Mikrofon Radyo Ödül Töreni gerçekleştirildi. 22 Haziran 2014 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda ilk mezunlarını verdi.

T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu Bölüm ve Programları

Adalet Programı

Anestezi Programı

Aşçılık Programı

Bankacılık ve Sigortacılık Programı (I. ve II. Öğretim)

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı

Çocuk Gelişimi Programı (I. ve II. Öğretim)

Fizyoterapi Programı

Grafik Tasarımı Programı (I. ve II. Öğretim)

İlk ve Acil Yardım Programı (I. ve II. Öğretim)

Mimari Restorasyon (I. ve II. Öğretim)

Moda Tasarımı (I. ve II. Öğretim)

Radyoterapi Programı

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı (I. ve II. Öğretim)

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı (I. ve II. Öğretim)

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı (I. ve II. Öğretim)

Yaşlı Bakımı Programı (I. ve II. Öğretim)

Yerel Yönetimler Programı (I. ve II. Öğretim)

KÜNYE

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Kuruluş Tarihi:                                  2012

Yüksekokul Müdürü:                     Prof. Dr. Aynur Aydın

Öğrenci Sayısı:                                  1200

Bölüm Sayısı:                                    18

Bu yıl alınacak öğrenci sayısı:      1300

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğrenim Ücretleri:

İsteğe bağlı İngilizce hazırlık programı ve ikinci öğretim de dahil olmak üzere yıllık 10.000TL + KDV’dir. Kayıt ücreti aylık 10 eşit taksitle ödenebilir. Eğitim ücreti, kesin kayıt sırasında peşin ödenirse %10 indirim uygulanır.

İletişim bilgileri:

Odesa Bulvarı No:26 34384 Şişli / İstanbul

Tel: 444 78 68

Web: www.sisli.edu.tr

facebook.com/istanbulsislimyo

twitter.com/sislimyo

instagram.com/sislimyo

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.