banner

Yurtdışında burslu eğitim fırsatları




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, yabancı hükümet özel burslarının belirlendiğini duyurdu. Şartları uygun olan öğrenciler, Yunanistan, Meksika, İsrail, Çin, Suudi Arabistan ve Fas'ın da aralarında bulunduğu ülkelerden burslu eğitim alabilecek

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün internet sitesinin burslar bölümünde yapılan duyuruya göre, yabancı ülkeler tarafından verilen özel burslara kişiler, ilgili ülke veya üniversitenin şartlarına bağlı olarak başvuruda bulunabilecek.

Adaylar, eğitim sonrası denklik bilgileri konusunda Yüksek Öğretim Kurulundan (YÖK) bilgi edinebilecek. Konuyla ilgili sorumluluk adayların kendisine ait olacak.

Şartları uygun olan öğrenciler, Yunanistan, Meksika, Belçika, İsrail, Çin, Suudi Arabistan, Oman Sultanlığı bursu ve Fas hükümetlerinden lisans, yüksek lisans veya doktora programlarında burslu eğitim alabilecek.

Detaylar,  "http://abdigm.meb.gov.tr/www/yabanci-hukumet-burslari/icerik/78" adresinden temin edilebilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.